sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

USKON PUOLUSTUS ON LÄHES HUKASSA toinen osa

Aikamme länsimaisen ajattelun perusongelma liittyy tieteen ja uskon suhteeseen. Ateistisen ja materialistisen ideologian edustajat rajoittavat todellisuuden vain ymmärryksellä ja tieteellisillä metodeilla tavoitettavaan. Heillä on vahva usko jopa pelkkien hypoteesien ja teorioidensa lähes lopulliseen totuuteen. Tosiasiassa vain harvoissa asioissa on saavutettavissa tieteellisen lainalaisuuden taso.
Tieteen tehtävä on pyrkiä mahdolli simman pitkälle ja syvälle totuuteen. Mutta sen on nähtävä myös rajoituksensa.
Kirjassa Tiede ja usko arvostettu tähtitieteen professori V. A. Heiskanen esitti edelleen pätevän yhteenvedon tieteen ja uskon eroista ja yhtäläisyyksistä: "Tieteelliset peruskäsityksemme muuttuvat alinomaa; se, mikä kristinuskossa on olennaista, on ikuista....Luonnontutkijan henkilökohtainen usko ei perustu tieteen saavutuksiin, vaan Jumalan ilmoitukseen ja Kristuksen persoonaan....Tiede ja usko eroavat selvimmin siinä suhteessa, että uskovalle Jumala on kaiken ajattelun lähtökohta, tutkijalle päämäärä. Molemmille on yhteistä taistelu epuskoa ja taikauskoa vastaan."
Erkki Ranta teologian tohtori

2 kommenttia:

  1. Nyt on käynnissä se uskonnottomien kamppanja.Sääli,että se pääsi Suomeen.Ne täällä Helsingissä päin ovat suuttuneet siittä kun jotkut ovat repineet heidän mainoksiansa ja se on kuulemma rangaistavaa.Mutta entä silloin kun revitään hengellisiä mainoksia tai vääriä kuvia?Siittähän ei seuraa mitään.

    VastaaPoista
  2. Niin kyllä pitäisi hengellisten mainostenkin kohdalla olla rangaistus.
    Eilisessä aamulehdessä oli kuva linja-autosta,jossa luki Jumalaa ei ole olemassa ja takaosassa autoa oli sarvipää "virne naamalla".

    VastaaPoista