perjantai 26. kesäkuuta 2009

MITÄ MARTTA NEUVOO ?, 60 - v Mikä ?

AURINKO NOUSEE HEINÄKUUN ENSIMMÄISENÄ PÄIVÄNÄ HELSINGISSÄ KLO 4. 01. UTSJOELLA AURINKO ON TAIVAANRANNAN YLÄPUOLELLA LÄPI VUOROKAUDEN MARTTANEUVO
PIDÄ UIMAPUKU KUNNOSSA
Pese uimapuku käytön jälkeen nestemäisellä hienopesuaineella, Huljuttele uimapukua pesuvedessä, huuhtele hyvin, puristele kevyesti ja kuivata ilmavasti.
Jos peset uimapuvun pesukoneessa valitse 30 asteen hienopesuohjelma. Älä käytä huuhteluainetta. Kaarituellisia uima- asuja ei suositella pestäväksi pesukoneessa.
Älä kuivata uimapukua auringossa, lämpöpatterilla tai kuivausrummussa. Älä unohda kosteaa uimapukuasi muovipussiin. Noudata aina valmistajan antamia pesuohjeita.
Teija Jerkku, Marttaliitto RY

BIKINEISSÄ YLI 60 vuotta
Nykyaikaisten bikinien historia vie uivan kansakunnan aina vuoteen 1946, jolloin pariisilaisinsinööri Louis Reard keksi kaksiosaisen uima- asun ja nimesi sen Bikinin atollin, Marshallinsaarilla sijaitsevan ydinkonealueen, mukaan.
Nimitys tuli siitä, että Reardin mukaan uima- asun synnyttämä yhtäkkinen kiinnostus oli verrattavissa Bikinin atollilla neljä päivää aikaisemmin räjäytettyyn atomipommiin.
Asuste koettiin arveluttavaksi, sillä bikinit kiellettiin Miss Maailma- kilpailuissa vuonna 1951. Kuusi vuotta myöhemmin Brigitte Bardot bikineitä elokuvassa Ja Jumala loi naisen- ja suosio oli lopullisesti sinetöity.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti