maanantai 8. kesäkuuta 2009

Laittautuvatko naiset vain itseään varten?

Kun pieni merenneito päätti H.C. Andersenin sadussa vaihtaa vanhan pyrstönsä kauniisiin jalkoihin, hän ei ajatellut itseään vaan prinssiä, jonka valloittaisi niillä- vaikka jokainen askel tuntui tikariniskulta.
Samastuin merenneidon kärsimyksiin (ja kieltämättä myös tavoitteisiin)vetäessäni taannoin jalkaani kymmenen senti korot. Rohkenin vaihtaa
kulahtanei siin kangastos suihin vasta, kun muut vieraat olivat niin väsyneitä, etteivät kiinnittä neet lyhenemiseeni mitään huomiota.
Naiset eivät kuitenkaan kiduta itseään vain miesten takia(jostain syystä kauneuden tavoitteluun liittyy paljon kipua).Se olisikin turhaa koska miehet
huomaavat naisen uuden huulipunan
vain jos siitä on jäänyt jälki heidän tuoppinsa reunaan.
Naiset eivät laittaudu myöskään toisiaan varten. Naiset laittautuvat itseään varten, jotta kehtaisivat olla muiden ihmisten seurassa.
Rehellisin suhde naisella on ulkonäköönsä silloin kun hän kuopii maata yksin mökillä, isoisän vanhoissa kalsareissa. Tosin tulee sellainen olo ,ettei ole osa toimivaa yhteiskuntaa, vaikkei kukaan näkisi.
Nainen ajattelee ulkoisen olemuksensa kertovan siitä, miten hänellä menee. Hyvin peitetty finni tuo tietoisuuden siitä, että elämä on hallinnassa ja pankkitilillä rahaa.
Liian laitettu olemus vääränä vuorokaudenaikana kertoo siitä, että naisella ei ole selvästikään mitään.
Se on jatkuvaa tasapainoilua, beibi.
Tälläytymiskierteeseen joutuneet naiset voivat lohduttautua sillä, että he tekevät sen lopulta omaa parastaan ajatellen. Jos jostain tulee itsevarma olo, siitä tulee, vaikka se olisikin Egyptin muinaisen kuningattaren tai eteläeurooppalaisen muotitalon langettama ansa.
Pienellä merenneidollakin oli oma lohi ojassa. Hänen tavoitteensa ei ollut prinssin saaminen vaan se, että prinssin kanssa eläminen tekisi hänet onnelliseksi.
Jokapaikanhöylä, plus Iltasanomat

3 kommenttia:

 1. Hyvä jutun aihe Kirsti!
  Joskus haluaisi muuten olla vain ilman meikkiä,vaikka mökillä.Pääosinhan sitä myös itseään varten laittautuu,mutta jos toiset naisetkaan eivät aina tälläytyisi niin vaatiskohan sitä silloin myös itseltäänkin vähemmän kuin nyt.Mutta miehetkin jotkut ainakin aiheuttavat paineita laittautumisessa.Totuus taitaa olla kuitenkin se,että eniten nainen itse vaatii itseltään liikaa ja aivan kohtuuttomia.Ulkonäönsuhteen,mutta myös monilla muilla alueilla elämässä.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä Kata.
  Pääosin taitaa olla, että itseään varten nainen laittautuu.On varmempi olo, kun näyttää omasta mielestään "mukiinmenevältä"
  Vaatisi vähemmän, ei tarvitsisi tälläytyä, kun ei toisetkaan.Miehet aiheuttavat paineita,jotkut heistä.

  VastaaPoista
 3. Totuus on,niinkuin sanoit,että me naiset vaadimme itseltämme liikaa.
  Ja ulkäköasia ei näytä riittävän,
  vaan"haalimme" muutkin elämänalueet
  kohtuuttomiin vaatimuksiimme.
  Ja se voi aiheuttaa psyykkistä painetta.

  VastaaPoista