tiistai 9. kesäkuuta 2009

Sitruuna- rahkapiiraat

12 kpl
75 g Valio voita tai margariiniä
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tlk (220/240 g ) aprikoosia
2 prk (1 prk=200 g) valio maustettua
sitruunarahkaa, 2 tl vaniljasokeria
(1/2 dl sokeria )
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
Vatkaa joukkoon muna.Lisää jauholeivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa se muffinvuoan voideltuihin syvennyksiin. Painele jauhotetulla sormella pohjalle ja reunoille. Valuta aprikoosit. Laita n.puolet
aprikooseista syvennöksiin kuutioituina. Jätä loput koristeeksi. Yhdistä rahka ja vaniljasokeri ja mausta halutessasi sokerilla. Lusikoi aprikoosin päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min. Ota jäähtyneenä vuoista. Koristele halutessasi lopuilla aprikooseilla.
Vinkki
Voi tehdä leivonnaisen myös piirasvuokaan (halkaisija 27cm ). Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.40 min.

4 kommenttia:

  1. Namskis!tästä ohjeesta tykkään,herkullista!Hyvä Kirsti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krista! Se on varmasti hyvää.

    VastaaPoista
  3. Rahkapiirakat ovat herkullisia.Pitäisi alkaa leipomaan pakkaseen kaikenlaista.Sä oot laittanut tänne niin herkullisia ohjeita.

    VastaaPoista
  4. Tätä tekee mieli,olis kiva leipoa.
    Meilläkin pakkanen on melko tyhjä.
    Ohjeet ovat "leikkailu innostuksen "
    tuloksia.

    VastaaPoista