maanantai 8. kesäkuuta 2009

KUKA JEESUS SANOI OLEVANSA?

"Minä olen tie, totuus ja elämä. Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän." (Johannes 14:6,7,9). Jeesus sanoi olevansa Jumalan Poika. Hän teki asioita, jotka olivat ihmiselle mahdottomia. Niitä hän kutsui tunnusteoiksi ja niiden tarkoitus oli osoittaa hänen jumalallinen alkuperänsä. Siitä huolimatta monet pitävät häntä vain suurena uskonnollisena opettajana, yhden maailmanuskonnon perustajana kuten Buddha tai Muhammed. Nämä eivät kuitenkaan koskaan väittäneet olevansa Jumalan vertaisia, pikemminkin päinvastoin.
Buddha suuntasi ihmisten huomion pois itsestään,etteivät hänen opetuslapsensa joutuisi harhaan etsiessään vapautusta maallisista iloista ja tunteista. Hän ei pitänyt itseään tai ketään muutakaan opettajaa tärkeänä tässä etsinnässä. Myös islamin perustaja Muhammed sanoi olevansa vain ihminen ilman yliluonnollisia voimia. Hän sanoi vain saaneensa Koraanin Allahin kädestä, eikä hänestä itsestään kerrota siinä kovinkaan paljon.
Jeesuksella sitä vastoin oli paljonkin sanottavaa itsestään. Islamin ja buddhalaisuuden opetukset perustuvat Muhamedin ja Buddhan optuksiin, kun taas kristinuskon ydin on Jeesuksen persoona.
Jeesuksen väite jumalallisuudestaan oli sellainen, jota kukaan täysijärkinen ei sanoisi itsetään, ellei se olisi totta. Voidaan tietysti väittää, että Jeesus oli hullu tai silmänkääntäjä,mutta hänen elämänsä, viisautensa ja rakkautensa yhteiskunnasta syrjäytyneitä kohtaan eivät tue tätä väitettä.

3 kommenttia:

 1. Jeesus on aina heikoimman puolella.Hyvä postaus.

  VastaaPoista
 2. Niin Jeesus ihmeellinen. Hän rakastaa meitä jokaista.
  Joskus olen ihmetellyt,että tälläistäkin.

  VastaaPoista
 3. on sana puuttuu ylläolevasta.
  Jeesus on ihmeellinen.
  Iloinen asia,että Jeesus on heikomman puolella.

  VastaaPoista