keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

DANA,PIENI ANOREKTIKKO

ANOREK TIKKOLAP SEN TARINA
Syömishäi riö:
Britannias sa syömishäi riöt yleistyvät,
yhä nuoremmilla lapsilla,jopa hädin
tuskin kouluikäiset pohtivat ulkonäköasioita. Anorektikkolapsen tarina (Dana: The 8 Year Old Anorexic) pureutuu ongelmaan kahdeksanvuotiaan Danan kautta.
Danan anoreksia oli hengenvaarallinen. Hän lopetti syömisen, treenasi laihtuakseen ja joutui sairaalaan tiputukseen lähes nälkään nääntyneenä.
Dokumentti seuraa hänen 12 viikon mittaista hoitojaksoaan
Danan, hänen perheenjäsentensä ja kohtalotovereidensa sekä laitoksen henkilökunnan puheenvuoroista selviää perinpohjin ongelman vakavuus.
Anoreksia on kuin pakkomielteinen tila. Siitä kärsivät kertovat "toisesta persoonasta" ja "äänestä päässä", joka pakottaa itsetuhoiseen käytökseen
Mitä nuorempia potilaat ovat, sitä vaikeampaa heidän on käsitellä ongelmaa. Dana ei osaa sanoa, mikä laukaisi hänen anoreksiansa.
45min Special: Anorektikkolapsen tarina Ari Rouvinen
Tässä alapuolella on omakohtaista tarinaa
Minulla itselläni on nuorena ollut samanlaista, jumppasin ja jätin syömisen vähiin.Laihduin pienessä ajassa viisi kiloa ja kouluun palatessani laihduttaminen jatkui.Olin sinä kesänä 17 vuotias,kun kaikki alkoi,minulta jäi kuukautiset pois, jonka vuoksi aloin saamaan hormoonihoitoa.Kesti jonkun vuoden,kun ne saatiin normaaleiksi. Minä en kuitenkaan kuullut mitään "ääniä",mutta olin masentunut.Kuitenkin aikanaan solmin avioliiton ja saimme viisi lasta, nimittäin olin pelännyt etten saa ollenkaan lapsia.Perheeseemme syntyi ensimmäisenä poika ja sitten neljä tyttöä.
Yhdellä tytöistämme on ollut anoreksia. Hän ehkä kertoo omassa blogissaan siitä, jos kokee niin.

4 kommenttia:

 1. järkyttävä tapaus anorettikkolapsesta!mullakin on ollut paha Anoreksia,mut pääsin siittä yli.kamalampaa vieläkin kun nykypäivän lapsetkin tuntee itsensä huonoksi ja heille voi tulla anoreksia,hirvittävää!Hyvä testi!

  VastaaPoista
 2. Sinäkin tiedät siitä syvästä ahdingosta. Niin monilla on siihen syynä huono itsetunto. Mainokset,lehdet ja tv iskostavat vääriä malleja lapsille ja nuorille.
  Ihanaa kun olet selvinnyt anoreksiasta.

  VastaaPoista
 3. katselimme ton dokumentin Danasta.Se on kauheeta et noin pienestä pitäen pitää huolehtia kaikenlaisista asioista niin et sairastuu anoreksiaan.Ulkonäköpaineet ovat kovat lapsille ja nuorille ja kaiken ikäisille.Varsinaisestihan mulla ei ole anoreksiaa ollut,vaikka sitä ollaan luultu.Mulle ei vain maistunut sillon aikoinaan ruoka ja näin lihavana itseni.Sulla oli tosi rankkana anoreksia niinkuin Kristallakin.

  VastaaPoista
 4. Harmittelin,kun en muistanut ajoissa ohjelmaa.
  Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka kärsivät huonon itsetunnon aiheuttavista ahdistuksista.
  Me kaikki kolme olemme nähneet itsemme lihavana, vaikka se ei ollut totta.Kata,se sinun ruokahaluttomuutesikin oli oire.

  VastaaPoista