keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

KESÄINEN RAPARPERIVOHVELI

12 annosta
1 l vohvelitaikinaa
RAPARPERIHILLOKE
500 g tuoretta raparperia
2 dl sokeria
3 rkl maissijauhoja, kanelia, vaniljasokeria


Kuori raparperit ja pilko paloiksi. Laita raparperit mikronkestävään kulhoon sokerin kera. Mikrota noin viisi minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Lisää maissijauho pienissä erissä hyvin sekoittaen. Mikrota seosta vielä viisi minuuttia välillä sekoittaen.
Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla maun mukaan.
Paista vohvelit vohveliraudassa, jonka paistopintoihin olet sivellyt öljyä tai juoksevaa margariinia.
Levitä raparperihilloke vohvelin päälle. Laita hillokkeen päälle vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai kermavaahtoa. Koristele kanelilla.

2 kommenttia:

  1. nam...nam...ihan tässä tulee vesi kielelle;)

    VastaaPoista
  2. Samat sanat Kata! Onko teillä vohvelirautaa?Aletaan joskus herkuttelemaan.

    VastaaPoista