keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

MIKÄ ELÄIN?

UHANALAINEN LUMILEOPARDI muistuttaa leopardia. Se painaa 35- 55 kiloa ja on 1,8- 2,3 metriä pitkä. Säkäkorkeutta sillä on 60 cm. KISSAPETO elää vuorilla ja on hyvin harvinainen. UHANALAISTA lajia on maailmassa jäljellä enää 3500-7500 yksilöä AASIAN, AFGANISTANIN, PAKISTANIN ja KIINAN alueella. Ähtärin Eläinpuiston lumileopar deille on syntynyt
kaksi pentua toukokuun lopussa. Syntymää seurattiin pesään asennetun kameran avulla. Saman kameran avulla uusien tulokkaiden elämää voi nyt ällistellä eläinpuiston internetsivujen kautta .
Eläintenhoitaja Tiina Nordbergin mukaan kissapetojen elämän alku on usein hankalaa. Nyt pennut ovat avanneet silmänsä: se on merkki siitä. että riskialtis vaihe on ohi.
Pentuja voi odotella yleisön nähtäville kuitenkin vasta elokuun alkupuolella, emo pitää ne tiiviisti pesässä vielä parin kuukauden ajan.
Eläintenhoitajatkaan eivät ole vielä päässeet pesään katsomaan, kumpaa sukupuolta uudet tulokkaat ovat. Pennut painavat vielä alle yhden kilon, eikä pituuskaan ole suurempi kuin maitopurkilla.
Edellisen kerran eläinpuistoon saatiin lumileopardin pentuja vuonna 2006, silloinkin vanhempina oli sama pariskunta. Isä- VÄINÖ tuli eläinpuistoon Korkeasaaresta vuonna 2003, SHAKIRA- emo sen sijaan on kotoisin Puolan Poznanin eläintarhasta.
Karoliina Syrjä AAMULEHTI

2 kommenttia:

  1. Olisipa mukava nähdä niitä ja muutenkin joskus päästä käymään Ähtärissä.Olet tehnyt paljon taas postauksia.Kiva on päästä taas huomenna sitten lukemaan näitä kiinnostavia juttujasi.

    VastaaPoista
  2. En ole käynyt Ähtärin eläinpuistossa.
    Pikkutytöt kävivät vanhempiensa kanssa.Ja tänään torstaina he lähtivät Korkeasaareen.Lämmin päivä tänäänkin.Kesä on kivaa aikaa.

    VastaaPoista