tiistai 23. kesäkuuta 2009

KASTITTOMIEN DAlit- LASTEN SYRJINTÄ INTIA; ORISSAN OSAVALTIO OM INTIA DALI Projekti

KASTIJÄRJESTELMÄ ON RASISTINEN Kastijär jestelmä on rasismia ilman, että sitä kutsutaan rasismiksi.
Intian hallitus voi olla tyytyväinen hiljattain saamastaan diplomaattisesta voitosta. Kastijärjestelmään perustuvaa syrjintää ei saatu rinnastettua rasismiin huhtikuussa Genevessä pidetyssä rasismin vastaisessa maailman konferenssissa.
Todellisen shokin saivat dalit-aktivistit, jotka olivat leiriytyneet konferenssipaikan ulkopuolelle. Konferenssi päättyi 24.4. ilman, että päätöslauselmassa olisi mainittu heitä. Se oli suuri pettymys pohjoismaille ja ihmisoikeusjärjestöille kuten Human Rights Watchille, jotka olivat vaatineet, että Intian kastiin perustuva syrjintä on rasismia vaikkakin toisella nimellä.
Dalit ideologi ja kirjailija Chandrabhan Prasad sanoo, että kasti ja rotu eivät ole samoja asioita, mutta sen seuraukset ovat samoja: molemmat syrjivät ihmistä hänen syntytaustansa perusteella.
Kuvan pojat(en osaa laittaa kuvaa) ovat daliteja ja heidän työnään on puhdistaa käsin "viemäreitä" ihmisten ulosteista Bangaloressa. Työ on tyypillinen esimerkki siitä, minkälaisia töitä dalitit tekevät kastiinsa perustuen.
Kastijärjestelmän poistaminen Intiasta muuttaisi koko yhteiskunnan rakenteen, minkä takia Intian hallitus on haluton puuttumaan tähän syrjintään ja rasismiin.
Asko ja PIRJO ALAJOKI

2 kommenttia:

  1. Ei kyllä ymmärrä sitä miten viäkin Intiassa on se kasti järjestelmä.Jotkut muka luokitellaan siä alempiarvoisemmiksi.Miten väärin!Sehän just vaikuttaa rasismilta.

    VastaaPoista
  2. On niillä ihmisparoilla hirveetä,jotka joutuu tollaiseen syrjimiseen.

    VastaaPoista