lauantai 27. kesäkuuta 2009

SYVÄNTÖJEN RAAMATTUTYÖ ISRAELISSA

Muistatko, miten Syväntöjen raamattutyö alkoi? ISÄ Kaarlo Syväntö sai Jumalalta kutsun lähteä Israeliin, jonne hän saapuikin heinäkuussa 1947. Hänellä oli sydämessään varmuus siitä, että oli Jumalan lähettämänä oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Saman vuoden marraskuussa YK teki ns. Palestiinan jakopäätöksen ja alue jaettiin juutalais ja arabivaltioon. Tämä johti pian sotaan ja itsenäisen Israelin valtion perustamiseen keväällä 1948. Syksyllä 1949 koko Syvännön perhe muutti Israeliin, mutta alkuvuodet kuluivat jokapäiväi sen leivän hankkimisessa 6- henkiselle perheelle, joka oli lähtenyt liikkeelle ilman mitään kannatusta.

Vuonna 1950 Syväntö sai yllättäen rahalahjoituksen 80- vuotiaalta köyhältä naiselta Lontoosta. Hän lähetti tämän rahan "Raamattujen hankkimiseksi köyhille siirtolaisille Israelissa": Kaarlo Syvännön mielessä alkoi itää Jesaja- profeetan sanat: "Kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen, ostakaa ja syökää, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta." Jes 55:1.

Hän meni raamattuseuraan ja kyseli erikielisiä Raamattuja ostaakseen niitä heiltä ja lahjoittaakseen köyhille siirtolaisille, joita oli tulvinut maahan jo satojatuhansia. Näissä Raamatuissa olisi myös Uusi Testamentti, vaikka sellaisiahan ei painettu Israelissa. Raamattuseura ei kuitenkaan ollut ihastunut tästä "lahjaideasta", eikä suostunut hankkimaan mitään suurempaa määrää hepreankielisiäkään Raamattuja maahan.
Niinpä Kaarlo Syväntö itse aloitti Raamattujen painatus- ja levitystyön ja ensimmäiset Ruotsissa painetut Raamatut saatiin Israeliin 1956 erään amerikkalaisen uskonveljen kustantamana. Sen jälkeen alkoi tulla eri piireistä yksityisten ystävien tukea tälle Israelin Raamattutyölle.

Yllä oleva on katkelma Olavi Syvännön kirjoituksesta, jonka otsikko on : "Lempäälän Helluntaiseurakunnan Israel- Kassa". Niistä päivistä työ lähti valtavaan kasvuun ja kasvaa yhä. (Toim.huom.)

Kiitos Jumalalle Kaarlo ja Maire Syvännöstä ja heidän lastensa elämäntyön esimerkistä, jolla ovat saaneet perhekuntana olla mukana mittavassa työssä Jumalan sanan levittämiseksi sekä Israelissa että kaukana, aina suljettujen maiden sisäpuolelle saakka kuin sinnekin, missä elämä on vapaa(mpaa) ja ihmiset saavat helposti , jos tahtovat, "juoda"sisimpänsä tyhjyyteen ja janoon Jumalan Sanan virvoittavasta lähteestä, kunhan se lähde, omakielinen Raamattu, saadaan ihmisten ulottuville. Joulun edellä Raamattutyölle tuli kontti Suomesta, jossa oli 14000 Raamattua, 22000 UT ja 10000 evankeliumia viidellä eri kielellä. Lisäksi Israelissa on ollut painettavana tavalliselle paperille 5000 hebreankielistä UT ja 10 000 Matt. evankeliumia. (Tiedot O.Syvännön viime joulukirjeestä. )

Tässä työssä mekin Israelin Ystävyysseuran jäseninä olemme saaneet omalta osaltamme olla mukana koko järjestömme olemassaolon ajan. Viime vuoden aikana Syväntöjen Raamattutyön kautta levitettiin(lukema marraskuun puoliväliin mennessä) 48000 Raamattua/Uutta Testamenttia. (Lukema on Kalervo Syvännön osiosta Joulukirjeestä 2007.) - IYS:n Vuosikokouksessa 8.3. Nokian Helluntaiseurakunnan rukoushuoneella saamme kuulla, millä summalla olemme Ystävyysseurana olleet mukana tässä työssä. Muutenkin vuosikokouksessa on mielenkiintoista olla mukanaja kuulla kaikkien muidenkin työmuotojen hyväksi kertynöistä varoista ja mitä niillä on voitu tehdä.
Tämän Tiedotelehden ovat koonneet Eila ja Pekka Murtolahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti