keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

PONTIUS PILATUKSEN KIRJE KEISARI TIBERIUKSELLE

"Keisari Tiberiuksel le
Eräs nuori mies ilmestyi Galileaan saarnaten nöyrällä vakavuudella uutta lakia Jumalan nimessä, joka oli hänet lähettänyt . Aluksi pelkäsin, että Hänen tarkoituksensa olisi kiihoittaa kansa Roomaa vastaan, mutta pelkoni oli pian karkoitettu. Jeesus Nasarealainen puhui pikemminkin kuin Rooman ystävä eikä niinkuin juutalaisten. Eräänä päivänä havaitsin erään ihmisryhmän keskellä nuoren miehen, joka nojasi puuta vasten, tyynesti puhutellen kansanjoukkoa. Minulle kerrottiin hänen olevan Jeesus. Tämän voin uskoa sillä niin suuri oli ero Hänen ja puhuteltavana olevan kansan välillä. Hänen kullalle hohtavat hiuksensa ja partansa antoivat Hänen ulkomuodolleen taivaallisen leiman. Hän vaikutti noin 30 vuoden ikäiseltä. En ole koskaan nähnyt tyynempiä ja suloisempia kasvoja. Mikä vastakohta Hänen ja Hänen kuulioidensa mustien partojen ja päivettyneen ihon välillä. Ollessani haluton keskeyttämään Häntä läsnäolollani jatkoin matkaani, mutta kehoitin sihteeriäni liittymään joukkoon ja kuuntelemaan. Myöhemmin sihteerini kertoi, ettei hän ollut koskaan aikaisemmin lukenut kenenkään filosofin kirjoituksista sellaista, jota voitaisiin verrata Jeesuksen opetuksiin. Hän kertoi,ettei Jeesus ollut kiihoittava eikä kapinallinen, joten myönsimme Hänelle suojeluksemme. Hänellä oli vapaus toimia, puhua, koota ja puhutella kansaa. Tämä rajoittamaton vapaus ärsytti ja loukkasi juutalaisia- ei köyhiä, mutta rikkaita ja arvovaltaisia.
Myöhemmin kirjoitin Jeesukselle tiedustellen audienssia Prastoriumissa. Hän tuli. Kun Nasarealainen ilmestyi, olin juuri aamukävelylläni ja kun kohtasin Hänet, niin jalkani tuntuivat tarttuvan rautasiteillä marmoriseen käytävään ja jokainen jäseneni vapisi kuin syyllisen rikollisen, vaikka Hän oli tyyni. Jonkin aikaa seisoin ihaillen tätä erikoista miestä. Ei ollut mitään Hänessä eikä Hänen luonteessaan mikä olisi kapinallista, mutta siitä huolimatta tunsin pelkoa Hänen läheisyydessään. Sanoin Hänelle, että oli jotain magneettista Hänen yksinäisyydessään ja Hänen persoonassaan, joka kohotti Hänet paljon korkeammalle Hänen aikansa filosofeja ja opettajia. Hänen yställisyytensä, yksinkertaisuutensa, nöyryytensä ja rakkautensa tekivät syvän vaikutuksen minuun ja jokaiseen.
Jalo hallitsija, nämä ovat tosiseikkoja koskien Jeesus Nasarealaista ja olen ottanut tehtäväkseni kirjoittaa yksityiskohdista koskien näitä asioita. Haluan sanoa, että sellainen mies, joka voi muuttaa veden viiniksi , herättää kuolleita, parantaa saraita, tyynnyttää myrskyävän meren, ei ole syyllinen rikolliseen loukkaukseen kuten toiset ovat sanoneet, meidän täytyy myöntää - totisesti tämä on JUMALAN POIKA!
Teidän uskollinen palvelianne , PONTIUS PILATUS"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti