perjantai 12. kesäkuuta 2009

Sydämen asialla

Huoli sydämen voinnista sai minut ajattele maan, mitä kaikkea muuta sana sydän merkitsee kuin vain sydänlihasta. Sydän on jokseenkin yhtä kuin ihmisen mieli, ymmärrys, tahto tai muu sisäinen tunto. Sydän on ihmisen persoonallisuuden keskus ja sydämessä sykkivät tunteet.
Paha mieli tuntuu sydämessä, tunnemme sydänsurujen ja särkyneen sydämen aiheuttaman tuskan. Vastaavasti ilo ja rakkaus saavat sydämen riemuitsemaan. Sydämen kuva on kaikkia muita kuvia voimakkaampi rakkauden symboli, se puhuu joskus enemmän kuin tuhat sanaa.
RAAMATUSSA sanotaan: "Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi-siellä on koko elämäsi lähde."(Sananl.4:23 )
Raamatun mukaan ihmisen sydämen tulisi olla Jumalan edessä puhdas ja vilpitön, avoin kuuntelemaan Jumalan puhetta ja noudattamaan Hänen tahtoaan. Luonnostaan se ei sitä ole, vaan sydän on synnin turmelema ja taipuvainen kääntymään pois päin Jumalasta. Samalla sydän on kuitenkin levoton. Jos ihminen katuu syntejään, katumus ajaa hänet etsimään lepoa ja rauhaa Jumalan luota. Joskus elämän koettelemukset tai kiitollisuuskin ohjaavat Jumalaa kohti. Jumalan sana synnyttää sydämessä uskon Jeesukseen, joka antaa synnit anteeksi. Jumalan luo tuleminen ei koskaan ole ihmisen oma teko tai ansio,vaan se on aina Jumalan Pyhän Hengen työtä. Anteeksiantamus puhdistaa ja Jumalan rakkaus uudistaa sydämen. Sydämen uskoa Jeesukseen meidän tulee hoitaa ja varjella ennen kaikkea muuta. "Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata." (Ps.51:11-12
Päivi Raivio Nokian Uutiset

3 kommenttia:

 1. Tää tuntui rohkaisevalta ja teki hyvänmielen kun luin tämän.Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kuva sinusta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kata!
  Tänään jaksan paremmin,kun sain nukutuksi,kiitos rukouksista.
  Rohkaisevaa tekstiä todella.

  VastaaPoista