lauantai 6. kesäkuuta 2009

Jeesuslehdestä taas

Juma lan valta kunta

Vuosisatojen ajan juutalaiset olivat odottaneet Jumalan valtakunnan tulemista, aikaa, jolloin Jumala asuisi kansansa keskellä. Jeesuksen aikaan mennessä odotus oli muuttunut lähinnä poliittiseksi ja materialistiseksi. Jeesus opetti, ettei Jumalan valtakunta ollut erityinen maa- alue, rotu tai kansakunta, vaan Jumalan hallintavaltaa ihmisten sydämissä.
Vihollinen hallitsee tätä maailmaa, Jeesuksen tekemät ihmeet olivat osa Jumalan valtakunnan voittoa tästä vastustajasta. Omaa kuolemaansa Jeesus piti lopullisena voittona vihollisesta.
Maailman vakavin sairaus ei ole lepra tai tuberkuloosi, vaan se kun ihminen tuntee,ettei kukaan rakasta tai välitä hänestä.
Suurin pahuus on rakkauden ja armahtavaisuuden puute.
SAMARIALAINEN
Samarialaiset asuivat Juudean ja Galilean välisellä alueella. Aikojen kuluessa he olivat avioliittojen kautta sekoittuneet muihin kansoihin ja olivat Jeesuksen aikana enää vain osittain juutalaisia. Juutalaiset eivät hyväksyneet heidän tapojaan ja jumalanpalvelusmenojaan, vaan halveksivat heitä.
Fariseus
Fariseukset olivat hyvin vaikutusvaltainen , uskonnollinen juutalaisten ryhmä. He ylpeilivät siitä kuinka tarkkaan he noudattivat lakia ja siitä vuosisatojen varrella luotuja satoja tulkintoja. Kirjaimellisesti "fariseus" tarkoittaa "erottautunutta".
Jeesuksen aikana fariseuksia oli Israelissa noin 6000. Jotkut heistä suhtautuivat Jeesukseen ja hänen opetukseensa myönteisesti, mutta yleensä he olivat Jeesuksen kiivaimpia vastustajia ja lopulta heidän onnistui yhteistyössä toisten ryhmittymien kanssa tuomita Jeesus kuolemaan.
IHMISEN POIKA
Jeesus käytti itsestään usein nimeä "ihmisen Poika", joka oli yksi Vanhassa testamentissa messiaasta käytetyistä nimistä. Ihmiset eivät täysin ymmärtäneet mitä nimi tarkoitti. Käyttäessään sitä itsestään Jeesus liitti sen usein kärsimiseensä ja kuolemaansa. Nimi korostaa sitä, miten Jeesus samaistui ihmiskuntaan.
Vertaukset
Jeesus käytti opetuksessaan paljon tarinoita, vertauksia. Niiden aiheina on tuttuja arkipäivän tapahtumia kuvaamassa tiettyjä totuuksia, Vertauksissa on tavallisesti yksi pääasia, kertomuksen yksityikohtien tarkoitus on tehdä tarinasta mielenkiintoinen.

Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä täytän sen hyvän
lupauksen, jonka minä olen lausunut Israelin heimosta ja
Juudan heimosta. Jer. 33:14

Etsikää Herraa silloin, kun löytää voidaan: huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on. Jes. 55: 62 kommenttia:

 1. Tykkään lukea sun blogiasi.
  Se on totta,että maailman suurinsairaus on kun ihminen tuntee,ettei kukaan rakasta ja pahuus maailmassa.Armottomuus.Jeesus on onneksi aivan erillainen kuin tämä maailma.Päinvastoin rakastaa ja armahtaa.Kiitos tuli hyvä mieli:)

  VastaaPoista
 2. Kivaa, kun tykkäät blogistani.
  Onneksi Jeesus on erilainen, Jeesus rakastaa meitä ja on armahtavainen kaikille. Jokainen ihminen on arvokas,
  niinkuin mekin.
  On kauheaa tuntea, ettei kukaan välitä.

  VastaaPoista