perjantai 26. kesäkuuta 2009

"SEURAKUNTIEN TÄRKEIN TEHTÄVÄ ON MAAILMAN EVANKELIOIMINEN" OSWALD J SMITH:n KIRJOITUS 1960 LUVULTA

Olen koko elämäni ajan ollut valtavan motivoitu nut lähetysai heesta. Tahdon tässä antaa sinulle yhden minua henkilökohtaisesti eniten motivoituneesta lauseesta: Seurakunnan tärkein tehtävä on maailman evankelioiminen". Uskon koko sydämestäni, että se on niin. Jeesuksen Kristuksen seurakunnan kaikkein tärkein tehtävä on maailman evankelioiminen.
"Seurakunnan tärkein tehtävä on maailman evankelioiminen".Kun Jumala rakasti. Hän rakasti maailmaa. Kun Hän antoi Poikansa, Hän antoi Poikansa maailman edestä. Kun Jeesus Kristus kuoli. Hän kuoli maailman tähden. Jumalan näky on näky maailmasta. Hän toivoo, että meilläkin on sama näky.
Miksi meistä niin monen näkökyky on rajallinen? Miksi ajattelemme vain itseämme? Onko Jumala kiinnostuneempi täällä asuvista mustaihoisista kuin tuolla asuvista keltaihoisista? Onko Hän enemmän kiinnostunut ruskeaihoisista kuin valkoihoisista? Eikö meillä ole näkyä maailmasta siksi, että olemme niin likinäköisiä? Matkustaessani Jamaikalta ja katsellessani alas lentokoneen ikkunasta, näin aluksi vain vähän. Noustessani korkeammalle, näin jo isoja peltoja ja pihoja. Noustessamme vielä korkeammalle, näin vuoria ja laaksoja. Lopulta näin koko Jamaikan siinä ikäänkuin helmenä Karibian helmassa. Jos olisimme nousseet vielä korkeammalle, olisin varmasti voinut nähdä yhdellä silmäyksellä kaikki Länsi- Intian saaret.
Jumala voi katsella valtaistuimeltaan maailmaa ja nähdä jokaisen maan, maanosan ja saaren samalla kertaa. Jospa mekin voisimme nähdä maailman, niin kuin Jeesus sen näkee. Jotkut meistä emme ole koskaan matkustaneet tai edes kuunnelleet kenenkään matkakertomuksia. Emme opiskele maantiedettä. Tiedämme hyvin vähän siitä, mitä maailman tuolla puolen on.
Miksi uskomme, että juuri me olemme valittu kansa ja tärkeämpiä kuin jokin toinen maailman kansa? Kaikkialla missä liikun, kuulen saman kaltaisia ilmauksia. Ollessani Iso- Britanniassa ihmiset siellä sanoivat: "me olemme se tärkein kansa". Ollessani Australiassa ja Etelä- Afrikassa asia oli samoin. Matkustaessani USA:ssa kuulen sitä samaa kaikkialla: "me olemme se tärkeä kansa". Erään kerran olin pienellä Tyynenmeren saarella, ja jopa siellä oli se sama asenne:"me olemme se tärkeä kansa". Heillä oli tapana sanoa minulle: "Miksi te Amerikkalaiset elätte niin kaukana sivilisaatiosta? Miksi ette elä lähempänä kaiken keskusta? Ongelmana oli se, että heidänkin näkökykynsä oli rajoittunut. Heillä ei ollut näkyä maailmasta.
Onko tämä siksi, että ajattelemme olevamme lukumäärältämme suurin? Olen huolissani ja pelkään, että jotkut meistä eivät ymmärrä, että maailmassa on toisia maita, joiden väkiluku on paljon suurempi kuin meidän, ja että me emme ole maapallon ainoita ihmisiä.
Oswald J Smith Lähetysnäkylehdestä v.1960

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti