maanantai 15. kesäkuuta 2009

AARTEITA

Jokaisella ihmisillä on ainakin yksi aarre, joka on hänelle muita esineitä tai asioita tärkeämpi ja jota hän ehkä salaa ihailee ja tutkii. Jollakin voi olla komea, upouusi auto, joka on selvästi parempi kuin naapurilla. Joku on saanut kauniin puvun, jossa on kiiltävät napit, upea kangas ja erinomainen malli. Joku on saanut painavan kirjan, jossa on värikkäät kuvat ja paljon tietoa.
Menee muutama vuosi, vuosikymmen. Auto ei olekaan enää uusi, ruostetahroja on yritetty peitellä ja takana on selvästi näkyvissä lommo kolarin jäljiltä. Puku taas on haalistunut. Yksi nappi on kateissa eikä tilalle saada samanlaista. Ommelkin on ratkennut. Kirja on päivettynyt lehtien reunoilta, muutama sivu on revennyt ja mustekynällä tehtyjä piirroksia on lasten käytön jäljiltä. Aarteet eivät tunnukaan enää aarteilta.
Meille aarteiden keräilijöille Jeesus sanoo: "Kootkaa aarteita taivaaseen missä ei koi syö eikä ruoste raiskaa ja missä ei varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta.
Rakas Isä, älä salli meidän pitää aarteena mitään sellaista, jolla ei ole taivaassa mitään arvoa. Anna eidän muistaa, että kaikki maallinen voi yllättäen kadota elämästämme. Älä salli meidän liikaa kiintyä siihen. suo meidän muistaa, että aarteet, joita kokoamme taivaaseen, ovat arvokkaita ja pysyviä, vaikka ne eivät toisikaan meille maallista kunniaa.
Hilkka Karjalainen Kirjasta Kukonlaulun aikaan

2 kommenttia:

  1. Tahtosin tämän muistaa aina.Kun sims3 peli ei silloin toiminut olin niin surullinen siittä.Mutta mitä tapahtuikaan sen seurauksena.Olin aivan liikaa siinä kiinni.Kun sillä ei sitten voinutkaan pelata aloin uudelleen rukoilla ja lukea Raamattua.Rukoilla tarkoittaen,että Jeesus pesisi minut Verellänsä puhtaaksi kaikista synneistäni.Ja riitelymmekin lakkasi.Nyt sitten peli jällleen toimii,mutta osaan tehdä muutakin kuin vain pelata:).

    VastaaPoista
  2. Joka päivä tulisi lukea raamattua ja rukoilla. Ja pyytää veren puhdistusta. Sisäisesti tulee paljonkin huudettua Jumalan puoleen,mutta yhdessäkin tulisi näin tehdä.Hieno asia,kun aloit rukoilla ja lukea raamattua.
    Eikö olekin ihanaa,kun Jumala rakasti meitä niin paljon,että antoi oman poikansa Jeesuksen.Se on kalleinta elämässä,kun saa olla Jumalan lapsi.

    VastaaPoista