maanantai 12. lokakuuta 2009

MAHA HYRRÄÄMÄÄN RUOKAVALIOLLA

Maha hyrräämään. SUOLISTO kertoo nopeasti, jos sillä menee huonosti. Ummetus, turvotus, närästys ja kipristelyt ovat hätähuutoja, joita kannattaa kuunnella. Vaivoista ei tarvitse jäädä kärsimään, sillä voit valita ruokia, jotka saavat mahasi hyrräämään tyytyväisenä.
Ravitsemusasiantuntija on laatinut suoliston tervehdyttämisohjeita erlaisista vaivoista kärsiville. Näitä yleisohjeita voi jokainen kokeilla, mutta pitkittyvissä ja vakavissa ongelmissa on aina hyvä kääntyä lääkärin puoleen, tutkituttaa vaivojen syy ja noudattaa yksilöllistä ruokavaliota.
- Syö täysjyvää ja kasviksia. Täytä kaapit täysjyväleivillä, -jauhoilla, - riisillä ja -pastoilla. Jos et kykene syömään gluteinipitoisia viljoja, suosi täysjyväisinä tattaria, hirssiä, quinoaa ja amaranttia. Leivän on hyvä sisältää yli 50 prosenttia täysjyväviljaa ja 10 grammaa kuitua 100 grammaa kohden.

2 kommenttia:

  1. Täytyisi uudelleen lisätä ruokavalioon kasviksiakin.Mulla ei ole jostain syystä maistunut ruoka viimepäivinä ja olen ollut aika heikossa kunnossa kun en ole syönyt kuin vain vähän.Ehkä se ruoka halu taas pian palautuu.
    Tärkeää tietoa tässä.Halauksin Kata

    VastaaPoista
  2. Samoin täällä,mulla on jatkuvasti maha löysällä. Eikä tule syötyä kasviksia,hedelmiäkin vähän,koska suu tulee kipeäksi. Kiitos halauksista,lähetän myös sinulle halaukset. t. äiti

    VastaaPoista