lauantai 24. lokakuuta 2009

LAUANTAINA 24.10 LIPPU LIEHUU YK:LLE

Lauantaina 24.10.09, Annen ja Irjan juhlapäivänä tuli täyteen 64 vuotta siitä, kun YK perustettiin. Sen vuoksi liput nostetaan tankoon lauantaiaamuna.
Jotkin liputuspäivät eivät tunnu olevan suomalaisilla tiedossa. Vaikka YK:n päivän liputus vakinaistettiin monia vuosia sitten, ei se näytä jäävän suomalaisten mieliin.
YK:n päivää vietetään joka vuosi 24. lokakuuta. Vuonna 1987 se vakinaistettiin liputuspäiväksi. Tuona samana päivänä vuonna 1945 YK:n perustajavaltiot allekirjoittivat YK:n peruskirjan ja järjestö aloitti toimintansa rauhan edistämiseksi.
- YK:n perusperiaattei den mukaisesti merkkipäivä on omistettu aseidenriisunnan , kansojen keskinäisen yhteistyön ja rauhan edistämiselle.

- Suomi liittyi YK:n jäseneksi vuonna 1955, eli noin 10 vuotta perustamisen jälkeen. Jo vuonna 1948 sijoitettiin ensimmäiset sotilastarkkailijat Lähi- Itään.
- Tälläkin hetkellä suomalaisia rauhanturvaajia on Pohjois- Afganistanissa, Lähi- Idässä ja Tshadissa. Lisäksi Pakistanissa on viisi sotilastarkkailijaa.
- Suomalaiset pelkäävät rauhanturvaajien puolesta.
-Kyllä he voisivat vetäytyä, onhan se vaarallista työtä.
-Saisivat tulla pois, etteivät kuole, mielipiteitä tilanteesta.

Lippu nostetaan kello 8 ja lasketaan auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään kello 21.
Tet harjoittelijan kirjoitus, pienin muutoksin.

2 kommenttia:

  1. hieno ja ihana kuva!kyllä blogisi vielä korjaantuu!Usko siihen kirsti ja kokeile kirjoittamistA!tämä on niin mahtava blogi!

    VastaaPoista
  2. Hieno kirkko, tosi hieno. Kyllä tämä
    korjaantuu. Kiitos Krista rakkaani.

    VastaaPoista