keskiviikko 14. lokakuuta 2009

NÄKYVÄ KAMPANJA PARANSI EGYPTIN TYTTÖJEN ELÄMÄÄ 1-osa

Lapset: Uskontoa on käytetty väärin perusteena tyttöjen ympärileikkaamiseen.--------Egyptissä tehtiin viime vuonna historiaa, kun tyttöjen ympärileikkaus kiellettiin lailla kesäkuussa 2008. Lain säätäminen oli näkyvän julkisen kampanjoinnin huipennus. Tosin ympärileikkauksen kriminalisointi ei tarkoita, ettei ympärileikkauksia edelleen tehtäisi.
- Työsarkaa on yhä, sillä vieläkin egyptiläisistä tytöistä reilut puolet joutuu kärsimään sukuelimiensä silpomisesta. Ympärileikkauksia tehdään kuitenkin nyt huomattavasti vähemmän kuin vielä 1990- luvullakin.
- Egyptin lapsuus- ja äitiysneuvoston erityisasiantuntija Aziza Helmy on ylpeä Egyptissä tehdystä työstä tyttöjen oikeuksien puolesta. Helmy vieraili Suomessa keskiviikkona 14.10.09 järjestetyssä Plan Finlandin Usko lapsiin- seminaarissa.
- Egyptiläiset ovat hyvin uskonnollisia. Ympärileikkauksia tekevät sekä kristityt että muslimit. Ihmisillä on ollut vain väärä käsitys, että ympärileikkauksella olisi uskonnollinen perusta.
- Aziza Helmy muistuttaa, että ympärileikkausperinne on tullut Egyptiin Keski- Afrikasta, ei uskonnon välityksillä.
- Esimerkiksi sellaisissa muslimivaltioissa kuin Saudi- Arabiassa tai Pohjois- Afrikan maissa kuten Marokossa tai Tunisiassa tyttöjä ei ympärileikata. Eikä profeetta Muhammed puhunut ympärileikkaamista.
- PITKÄÄN TABU MEDIASSAKIN jatkuu........
Hannamari Ahonen, Helsinki

1 kommentti:

  1. Mielestäni tämä pienokainen on hellyttävän näköinen,kullannuppu.

    VastaaPoista