torstai 15. lokakuuta 2009

NÄKYVÄ KAMPANJA PARANSI EGYPTIN TYTTÖJEN ELÄMÄÄ 2- osa

PITKÄÄN TABU MEDIASSAKIN-----Aziza Helmy on pitkän linjan naisten- ja lasten oikeuksien puolestapuhuja. Hän muistuttaa, että tyttöjen oikeuksien parantaminen parantaa koko perheen ja yhteisön elämää. ----Helmy kertookin, että kampanja aloitettiin kristittyjen ja muslimien uskonnollisisista johtajista . Kun uskonnolliset johtajat alkoivat puhua tyttöjen ympärileikkaamista vastaan, viesti meni paremmin perille.- --Toinen tärkeä ryhmä olivat lääkärit, sillä monet vanhemmat ovat halunneet tyttärensä ympärileikattavan uskomuksen takia, että leikkaus suojelee lasta. ------Lääkärit vakuuttivat julkisuu dessa,että ympäri..... leikkauk sella on pelkäs tään haitallisia vaikutuk sia tytöille sekä fyysisesti että psyykkisesti. Maaseudulla ympärileikkauksia tosin eivät edes lääkärit, ja niitä tehdään hyvin alkeellisissa oloissa.
- Lääkäreiden tekemänäkin ympärileikkaus on vain haitallinen. Helmy tietää, että on myös lääkäreitä, jotka ympärileikkaavat tyttöjä salaa.
- Pitkään ympärileikkaus oli tabu myös tiedotusvälineissä.
- Aloitimme laajan kampanjan televisiossa, ulkomainoksissa ja aiheesta ja aiheesta puhuttiin talk show- ohjelmissa. Ihmiset olivat tietysti hämmentyneitä, että kuinka ympärileikkaus voi olla väärin, vaikka se on niin pitkä perinne. Siksi avasimme Child Help Line - puhelinlinjan, jossa vastataan ihmisten kysymyksiin.
LAPSI VOI MENEHTYÄ
Aziza Helmyn mukaan kaikki tilaisuudet valistukseen on käytetty hyväksi.
- Yksi tyttö kuoli ympärileikkaukseen viime vuonna. Järjestimme tytölle suuret hautajaiset. Halusimme välittää viestin, että pahimmillaan ympärileikkaus voi johtaa lapsesi kuolemaan.
- Ympärileikkauksia on yritetty kieltää Egyptissä vuodesta 1959 asti. Mutta aina on ollut fundamentalisteja, jotka ovat vastustaneet kieltoa.
- Aziza Helmyn tietää, että vaikka laki oli tärkeä virstanpylväs tyttöjen oikeuksissa, valistustyötä pitää jatkaa.
- Lakihan kieltää tappamisenkin, mutta silti maailmassa tapetaan koko ajan ihmisiä.
- Lasten oikeuksien parantamiseen on saatu rahaa EU:lta
- Terveydenhuoltoviranomaiset Euroopasta ovat kohdanneet egyptiläisiä siirtolaisia, joille on tehty ympärileikkaus. Hekin ovat nostaneet ongelmat esiin.
FAKTA
Lapsityötä tehdään katulasten ja lapsityöläisten hyväksi. Muita kohteita ovat lapset, jotka eivät ole koulussa, tyttöjen ympärileikkausten vastustus ja vammaiset lapset.
Lapsisalakuljetus ei vielä ole laaja ongelma Egyptissä, mutta sitä on. Tytöt ovat enemmän vaarassa.
Hannamari Ahonen...Helsinki

4 kommenttia:

 1. kamalaa kun tytöille tehdään paljon ympärileikkauksia myös salaa!Hyvä kun laki sen kieltää!mikä kauhea tuska tytöille ja naisille tuleekaan siittä!hyvä kun siä tehään lapsityötä!Se on hyvin tärkeätä!mielenkiintoinen aihe kirstI!

  VastaaPoista
 2. Se on kamalaa, miksikähän näin hirveätä tehdään,pikku tyttöressukat,
  ja naiset. Se lapsityö on tärkeää.
  Kiitos Krista kommentista.

  VastaaPoista
 3. Kauheeta miten väärin tytöille tehdään ja miten väärin he kohtelevat naisiansa!Miten kehtaavatkin!Eikö niillä miehillä ole ollenkaan omaatuntoa.Tuntuu pahalta tämmöinen kohtelu.
  Hyvä kun kirjoitit aiheesta.

  Toivottavasti muuten paranet pian ja saisit nukuttua rakas kulta!Me oltiin tosiaankin vapaakirkossa,Kirjotin siittä sadepisaroihinkin jotakin:).Eka väsytti,mutta onneksi menimme sinne.Jeesuksen varjelusta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kulta kun otit sen synttärilahjan pois,oli se yllätyksenä hauska,mutta en enää tarvinnut.
  Hirvittävästi naiset ja tytöt kärsivät,aina,ellei tehdä länsimaassa korjausleikkausta.
  Kävin katsomassa sadepisaroissa,olet aloittanut hienon sarjakuvan.

  VastaaPoista