maanantai 5. lokakuuta 2009

MILLÄ RAVITSET SISIMPÄSI?

Tänä päivänä puhutaan paljon henkisestä pahoinvoinnista. Tähän on syynä monet asiat, joihin emme voi kovinkaan paljoa vaikuttaa. Mutta valtaosa on meidän omien valintojemme lopputulos, ja näihin me voimme todellakin itse vaikuttaa aivan samalla tavalla kuin siihen, mitä me syömme ja juomme ravitessamme omaa ruumistamme. -Mikä sitten on? Henkistä ravintoa? Tätä kysymystä haluan lähestyä kristilliseltä näkökulmalta. Toivon, että luettuasi tämän loppuun asti, olet saanut "ravintoa", jolla voit jatkaa matkaasi, ja kulkea turvallisesti kohti huomispäivää. ---Olet varmaankin jossakin yhteydessä kuullut seuraavan
sanonnan: "Jokainen tulee autuaakasi omalla uskollaan". En oikein tiedä mistä tämä sanonta on peräisin, mutta raamatussa sitä ei ainakaan ole. Itse en ainakaan voisi kehua omaa uskoani, sillä ei kovin pitkälle potkittaisi, koska se on erittäin vajavaista.. Sama pätee kaiketi muihinkin.
- Mitä sitten on usko? Lyhyesti sanottuna se on: luottamus siihen, että kaikki on valmista. Kristillinen usko on lahjaa, sitä ei kukaan ansaitse omilla teoillaan tai tempuillaan. Sen saa vain luottamalla siihen, että Jeesus Kristus on sovittanut meidät ja haluaa näin ollen antaa meille elämän, jota kannattaa elää!
- Kristillisen elämän perusravinto on Jumalan sana = Raamattu. Se on kaiken A & O, alku ja loppu. Jumalan sanaan pohjautuvat seuraavat erittäin tärkeät asiat, jotka ovat rukous ja seurakuntayhteys. Ennen kaikkea haluaisin painottaa Jumalan sanan tärkeyttä.
Jos seurakunta kokoontuu ilman Jumalan sanaa, niin se ei poikkea ollenkaan mistään muusta toiminnastamme, yhtään väheksymättä sitä, mitä kukin meistä harrastaa tai toimii jossakin ryhmässä. me tarvitsemme hyvän sosiaalisen viitekehyksen aitoon ihmisyyteen kasvamisessa.
- Hyvä ystäväni, jos koet olevasi niin sanottu "toivoton tapaus" , niin vielä on sinulle uutisia. Jumalalle ei kukaan ole toivoton tapaus, vaan Hän rakastaa ja arvostaa jokaista ihmistä hänen taustoistaan tai muista tekijöistään huolimatta. Sinä olet Jumalalle ainutlaatuinen ja arvokas. Raamatussa on sadoittain lupauksia, jotka koskevat sinua.
Yksi niistä monista on seuraava kohta: "Ja Minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen. (Hes.11:19) Vuoden 1938 käännös.
-- Kivisydäntä on raskas kantaa. Siinä on paljon asioita, jotka estävät meitä elämästä täysillä. Näitä asioita ovat esim. häpeä, syyllisyys ja henkinen turvattomuus. Jumala on rakkaudessaan valmistanut meille tien, joka on mahdollisuus sydämen elävöitymiseen. Siitä alkaa matka todelliseen eheyteen ja ihmisyyteen. Jumala sinua siunatkoon ja antakoon sinun sisimpääsi sen tarvitsemaa ravintoa.
IT...Jere Äppelqvist ----------olen osin muunnellut tekstiä

4 kommenttia:

 1. rohkasevaa sanomaa!Jeesus tosiaan kuoli ja nousi kuolleista puolestamme!ihana kuva!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Krista kommentita.Ihanaa ja rohkaisevaa sanomaaMeidän edestämme
  Jeesus kuoli,minunkin mielestäni kuva
  on ihana.

  VastaaPoista
 3. Hei Kirsti.Mulle tuli hyvä olo kun luin tämän kirjoituksesi.Kiva kun pistit tän:)

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä,tää on hyvä olon kirjoitus,tätä oli hyvä tehdä
  Kiitos Kata kommentistasi!

  VastaaPoista