perjantai 3. heinäkuuta 2009

VALOA & VALMISTELUJA

Meikkauk sessa tarvitaan hyvää valoa ja käsipeiliä. Älä meikkaa kylpyhuo neessa. Siellä valo on yleensä heikko ja se lankeaa kasvoille liian ylhäältä. Ikkunasta tuleva luonnonvalo on tietysti kaikkein paras, mutta sitä ei meidän leveysasteillamme ole aina saatavilla..

Hyvä meikkipaikka on esimerkiksi kirjoituspöydän ääressä, missä työlampun voi kääntää antamaan kasvoille valoa vain hieman yläviistosta.

Käsipeilin avulla meikkaaminen voi tuntua aluksi vaikealta, mutta yritä totutella siihen. Jos kurkottelet kaula pitkänä kylpyhuoneen peiliä kohti, kasvosi ovat luonnottomassa asennossa peiliin nähden. Meikattaessa peiliin täytyy katsoa pää aivan suorana. Älä pane käsipeiliä pöydälle makaamaan ja yritä meikata siihen kurkistellen. Asento on vielä pahempi kuin kylpyhuoneen pesualtaan yli kurkotellen.

Vaikka et vielä tarvitsisi lukulaseja, hanki silti kotiin suurentava peili. Meikkaaminen on pikkutarkkaa puuhaa, jota silmien siristely häiritsee. Muista, että näkö heikkenee salakavalasti!.
Varaa meikkipaikkaasi seuraavat apuvälineet:
KASVOPAPERIA, VANUPUIKKOJA, VETTÄ, jos käytät vesiliukoisia meikkituotteita.
Kirja Palapelimeikki

4 kommenttia:

 1. On tullut wc.n peilin edessä ositain meikattua.Täytys saada valoa enemmän muualle.:)

  VastaaPoista
 2. Samat sanat tuosta wc:n peilin edessä meikkaamisesta.Missähän sitä sitten laittautuisi,totutuista tavoista on hankala tehdä muutos?Kiitos kommentoimisestasi Kata!

  VastaaPoista
 3. Valoa ei tule paljoa eteisen peilin eteen ja vessan peilin edessä taas on liiankin valoisaa:)

  VastaaPoista
 4. Liian vähäinen valo ja liian kirkas valaistus taitavat molemmat olla huono ratkaisu.Eli ne meidän tavallisemmat laittautumispaikat eivät ole parhaimpia ratkaisuja.

  VastaaPoista