lauantai 4. heinäkuuta 2009

IHON KAUNISTAMINEN

Värivoiteita on saatavana juoksevana, voidemaisena, puikkona, kakkuna, geelinä ja meikkipuuterina. Lisäksi on olemassa sävyttäviä päivävoiteita, jotka ovat väripigmenttejä sisältäviä kosteusvoiteita. Värivoiteen laatu valitaan ihon "pinnanmuodostuksen" mukaan. SILEÄ IHO Jos olet nuori ja sileäihoinen, et tarvitse värivoidetta ollenkaan! Pelkkä kosteusvoide riittää. Mikäli välttämättä haluat käyttää värimeikkiä vaikkapa juhlissa, meikkipuuteri on sinun tuotteesi. Useimpia meikkipuutereita voi käyttää sekä kuivana että kosteana. Kostealla sienellä levitetty meikkipuuteri on varsin peittävää. Koska ihossasi ei ole mitään kätkettävää, käytä meikkipuuteria kuivalla sienellä. Meikkipuuterin alla käytetään aina kosteusvoidetta.
Jos olet aikuisiässä, ihosi on todennäköisesti hieman kuiva. Sinulle sopii sävyttävä päivävoide. Se on kosteusvoidetta, jossa on mukana hieman väripigmenttejä. Se ei ole peittävä, joten sileä ihosi kuultaa kauniisti sen läpi. Tasaisen pinnan saat, kun hieraiset voidetta käsiin - ja levität kasvoille koko kämmenellä. Jos tuputtelet värillistä kosteusvoidetta sienellä, tahtoo meikistä tulla liian paksu ja laikullinen. Jos taas vetelet huolettomasti parilla sormella, tulee ihosta raidallinen.
Sävyttävä kosteusvoide laitetaan suoraan puhtaalle iholle.

SUURIHUOKOINEN IHO
Rasvaisuuteen taipuvaisessa- oli se sitten nuorella tai varttuneella- huokoset ovat suuria ja erittävät runsaasti rasvaa. Tukkeutuneet huokoset aiheuttavat erilaisia näppylöitä. Koska iho itse tuottaa rasvaa, tarvitset öljyttömän värivoiteen (oil free). Rasvainen voide takertuisi huokosten reunoihin ja toisi ne korostetusti esiin sekä lisäisi ihon kiiltoa.
Öljyttömät värivoiteet ovat koostumukseltaan yleensä juoksevia (fluid ). Valitse puolipeittävä laatu, sillä se kätkee epätasaisuuksiin yleensä liittyvät pienet värihäiriöt, kuten punoituksen, niin ettei erityisiä peitevoiteita tarvita. Jos iholla näppylöitä, finnejä tai ryhelmää, on pyrittävä löytämään mahdollisimman ohut laatu. Paksut laadut tuovat kaikki koholla olevat epäpuhtaudet voimakkaasti esiin.
Mattapinnan jättävät värivoiteet levitetään iholle aina sienellä. Värivoiteen alla käytetään aina kosteusvoidetta. Jos huokoset nenänpielissä ja poskilla ovat suuret, ongelma- alueelle kannattaa levittää kosteusvoiteen asemesta huokosta supistavaa ja kiiltoa hillitsevää niin sanottua T- alueen voidetta.
Palapelimeikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti