lauantai 4. heinäkuuta 2009

ONKO JEESUS AINOA TIE JUMALAN YHTEYTEEN?

Jos ajattelemme, että kaikki uskonnot vievät Jumalan luokse, eikö niiden pitäisi olla perusasioissa yhtäpitäviä? Sitä ne eivät kuitenkaan ole. Joissakin uskonnoissa Jumala on persoona, toisissa jumalia on monia, toiset taas opettavat, että Jumala on persoonaton voima. Joidenkin mukaan elämme vain kerran, toiset opettavat, että synnymme uudelleen monta kertaa. Jotkut uskonnot sanovat, että tämä maailma on todellinen, toiset taas, että todellisuutemme on vain harhaa. Jos kaikki uskonnot ovat oikeassa, emme ole yhtään viisaampia.
Miksi eri uskontojen tienviitat ovat niin erilaisia? Hindut uskovat yhtä, muslimit toista, kristityt aivan jotain muuta. Millainen Jumala sallisi moisen sekaannuksen? Luulisi Jumalan haluavan ihmisten ymmärtävän asian selvästi. Niin hän haluaakin. Hän lähetti Jeesuksen näyttämään meille tien luokseen.
Se, mikä Jeesus ilmoittaa olevansa, on ainutlaatuista. Hän sanoi: "Minä olen tie, totuus ja elämä, ei kukaan tule Isän tykö muuta kuin minun kauttani." (Johannes 14:6 ) Onko suvaitsematonta sanoa, että yhdessä uskonnossa on totuus? Totuus sinänsä sulkee pois muut vaihtoehdot: jos jokin asia on totta, silloin sen vastakohta ei voi olla totta. Jos se, mitä Jeesus sanoo itsestään, on totta, kristityt eivät ole suvaitsemattomia sanoessaan, että Jeesus on ainoa tie Jumalan yhteyteen.
Jeesuslehden aineistoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti