keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

JEESUS TEKI IHMEITÄ MIKÄ ON PUBLIKAANI? KEITÄ OLIVAT YLIPAPIT?

Vertausten avulla JEESUS opetti ihmisille millainen Jumalan valtakunta on, hänen tekemänsä ihmeet osoittivat käytännössä millainen se on. Ne kertoivat myös hänen rakkaudestaan hätää kärsiviä kohtaan. Ihmeet olivat myös Jeesuksen ase taistelussa pahaa vastaan; hän vapautti ihmisiä pahan vallasta Jumalan valtakuntaan. Tienviittojen tapaan ne osoittavat, kuka Jeesus on, ja kirkastavat hänen kunniaansa ja voimaansa Jumalan Poikana.
PUBLIKAANI Publikaanit olivat roomalaisten hyväksi työskennelleitä juutalaisia veronkantajia. Heitä vihattiin, koska he keräsivät tavallisesti veroja enemmän kuin roomalaiset vaativat ja panivat ylimääräiset rahat taskuihinsa. Sakkeus oli veronkantajien johtaja ja todennäköisesti hyvin rikas. Monet ihmiset arvostelivat Jeesusta siitä, että hän halusi olla Sakkeuksen kaltaisen miehen ystävä.
YLIPAPIT
Ylipapit hallitsivat juutalaisten ylintä päättävää elintä, neuvostoa. Suurin osa heistä kuului saddukeusten nimellä tunnettuun uskonnolliseen ryhmään, joka oli yksi Jeesuksen ajan tärkeimmistä uskonnollisista ja poliittisista ryhmistä. Ryhmän jäsenet olivat kotoisin etupäässä rikkaiden maanomistajien ja ylimystön parista.
Lähde JEESUSLEHTI

2 kommenttia:

  1. Jeesus välitti heistäkin,joista toiset eivät välittäneet.Ihanaa luettavaa.

    VastaaPoista
  2. Jeesus rakasti heitäkin,ihana Jeesus.Kiitos Kata!

    VastaaPoista