perjantai 17. heinäkuuta 2009

ELÄMÄN PÖRSSIKURSSIT

PÖRSSIKURSSIT Mieheni ja poikani ovat niistä kiinnostuneita ja niiden liikkeistä. Molemmat seuraavat niitä päivittäin. Sivusta kuulen, mitkä kurssit Suomessa tänään ovat nousussa ja mitkä laskussa ja mitä Nasdag on ollut tänään. Kurssit nousevat ja laskevat. Varsinkin, nyt niin sanotun laman aikana, niiden liike on ollut sahaavaa vuoristorataa. Elämä tahtoo olla samanlaista vuoristorataa, välillä ylös ja välillä alas. Toki joukossamme on niitäkin, tasaisia pörssiyhtiöitä, joiden elämä etenee ilman nousuja tai notkahduksia eteenpäin. Tässä maallisessa vaelluksessani , ainakin minä, tavallinen tasamaan tallaaja, tunnen olevani kuin pörssikurssi. Välillä sitä on niin syvässä laaksossa, että nousu
ylöspäin, kohti vuorta, tuntuu täysin ylivoimaiselta. Huolet läheisistä, sairaudet, työttömyys rahatto muus, mitä itse kullakin meistä on, täyttävät mielen. Valonpilkkuja ei näy. Yhtä ja samaa, raskasta suota, tarvottavaksi. Jostakin kuitenkin, aina löytyy se valonsäde, ehkä heikkokin, joka silloin tällöin pilkahtaa. Se hentoinen valonsäde johtaa kohti valoa. ...
Jos sinä tai minä tartumme siihen, alkaa kiipeäminen ylöspäin, kohti mäkeä ja vuorta. Lopulta, kun pääsemme rotkosta ylös, huomaamme, että ilman sitä, emme tietäisi, mitä on olla mäellä tai vuorella. Emme ymmärtäisi tuulen lempeää tuulahdusta, auringon paistetta, hyvää oloa ja rauhaa, kaikkea sitä, mitä olemme saavuttaneet, kiivettyämme.
Monen meidän elämässämme tämä toistuu kuin pörssikurssien vaihtelu. Elämä on sahaamista ylös ja alas. Se on myös elämän rikkaus. Tasapaksu elämä tylsistyttää, mikään ei tunnu miltään. Jokainen, joka on kokenut alamäen, tietää, miten hyvältä tuntuu päästä sieltä pois. Elämä maistuu elämältä.
- Silloin, kun olemme siellä syvällä rotkossa, jossa ei valokaan välähdä, on meillä kuitenkin aina Jeesus Kristus, meidän Vapahtajamme, seuranamme.Me emme koskaan ole yksin. Se valonsäde on juuri Hänen lähettämänsä. Se ohjaa meitä eteenpäin. Me emme koskaan ole niin alhaalla, niin pohjalla, ettei Jeesus Kristus olisi siellä. Hän johtaa meitä, jos annamme Hänelle luvan siihen. Valinta on meidän.
Marita Tuomi vs, kappalainen
Osan tekstistä olen jättänyt pois tai muuttanut sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti