torstai 9. heinäkuuta 2009

PAHOIN PALANUT MIES SAI UUDET KASVOT JA KÄDET 1- osa

LEIKKAUS: Pariisissa tehty jättioperaatio kesti 30 tuntia. Ranskassa on tehty leikkaus, jossa yhdelle potilaalle siirrettiin samalla kertaa kasvojen yläosa sekä molemmat kädet. Operaatio kesti 30 tuntia ja siihen otti osaa 40 ihmistä.
Leikkaus tehtiin viikonloppuna
Pariisissa Henri Mondorin sairaalassa.
Kyseessä on kuudes kasvosiirreleikkaus maailmassa. Kasvot kuolleelta ihmiseltä elävälle siirtänyt kirurgi Laurent Lantieri on tehnyt maailman kuudesta kasvosiirteestä kolme.
Edellisen kasvojensiirtonsa Lantieri teki vain kaksi viikkoa aikaisemmin. Siinä ampuma- aseonnettomuudessa kasvonsa menettänyt mies sai kuolleelta ihmiseltä uuden nenän, suun ja molemmat posket.

Lantierin mukaan leikkaussalissa on uusimman leikkauksen myötä siirretty onnistuneesti kaikki ihmisen kasvojen osat. Uraauurtavassa leikkauksessa siirrettiin myös molemmat kädet ranteineen.

- Kaikkien kasvojen osien siirron on nyt osoitettu olevan teknisesti mahdollista. Jatkossa voimme siirtää, mitä potilas tarvitsee, Lantieri kertoo Britannian yleisradioyhtiön BBC verkkopalvelussa.

-Lantieri aikoo tehdä lähikuukausien aikana vielä kaksi isoa kasvosiirrettä, sillä hänellä on toistaiseksi lupa kaikkiaan viiteen leikkaukseen.

Lantieri uskoo, että kasvosiirteet yleistyvät nopeasti maailmalla. Moni klinikka suunnittelee sellaisen tekemistä.
VESA VANHALAKKA AAMULEHTI JATKUU.........

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti