lauantai 4. heinäkuuta 2009

MITEN JEESUKSEN KUOLEMA RATKAISEE SYNTIKYSYMYKSEN?

Jos synti on ongel mamme ydin, miten yhden ihmisen kuolema voi olla ratkaisu siihen?
Kapinamme Jumalaa vastaan, synti, erottaa meidät Jumalasta, eikä kukaan meistä omin voimin voi palata Jumalan yhteyteen. Ainoa ihminen, joka ei koskaan rikkonut Jumalaa vastaan, ja jonka yhteys Jumalaan ei koskaan katkennut, on Jeesus. Hän oli kuitenkin valmis vapaaehtoisesti kokemaan meidän sijastamme sen hirvittävyyden, mitä ero Jumalasta merkitsee.

Kun Jeesus syyttömänä kärsi ristillä, hän kantoi sen syyllisyyden ja rangaistuksen, jonka me olemme synneillämme ansainneet, ja sovitti näin Jumalan vihan. Hän voitti synnin, kuoleman ja perkeleen vallan. Jumala on päättänyt, että Jeesuksen elämästä ja kuolemasta tuli sovitus ja pelastus kaikille ihmisille. Sen ansiosta meille avautui uudelleen tie Jumalan yhteyteen. Meidän tarvitsee vain hyväksyä se ja ottaa vastaan se , mitä Jeesus on tehnyt puolestamme.

Jumala antaa anteeksi jokaiselle, joka sisimmässään tunnustaa tarvitsevansa anteeksiantamusta. Hän vastaanottaa yhteyteensä jokaisen, joka tahtoo tulla hänen tykönsä. Kristuksen sovitustyön tähden hän antaa kaikki synnit anteeksi jokaiselle , joka sitä häneltä pyytää. Hän ei muistele pahuuttamme, vaan rakastaa meitä lapsinaan.

Pysymme kuitenkin syntisinä elämämme loppuun asti. Siksi meidän on turvauduttava päivittäin Jumalan armoon. Olemme yhtä aikaa pahoja ja pyhiä, kokonaan syntisiä ja kuitenkin Kristuksen tähden kokonaan Jumalalle kelvollisia.

Jeesuksen kuoleman kautta Jumala avasi meille pääsyn takaisin yhteyteensä. Siihen hän oli ihmisen alun perin tarkoittanutkin.
LÄHDE JEESUSLEHTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti