keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

KUNINGATAR- JOGURTTITORTTU

NOIN 12 PALAA
POHJA
150 g leivontamargariinia
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
TÄYTE
1 tlk (400 g ) Pirkka Asidofilus
Bifidus jogurttia
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
PINNALLE
1 ps vadelmia, pakaste (esim. Pirkka)
½ ps (100g/ 2dl) pakaste mustikoita
½ dl sokeria
1. KIINNITÄ leivinpaperi irtopohjavuoan (26 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reuna. Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Erota taikinasta 1dl muruseosta tortunpinnalle ripoteltavaksi. Lisää muna pohjataikinaan ja levitä taikina vuokaan.
2. SEKOITA täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjataikinan päälle. Sekoita kohmeiset marjat ja sokeri keskenään ja ripottele jogurttitäytteen pinnalle. Ripottele muruseos marjojen päälle.
3. PAISTA uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 55 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti