perjantai 10. heinäkuuta 2009

KÖYHYYS LISÄÄNTYY JA KASVAA JÄRKYTTÄVIIN MITTOIHIN ISRAELISSA

KÖYHYYTTÄ ISRAELISSA. Kevään kahtena viimeisenä kuukautena 40000 israelilaista menetti työpaikkansa. Kevääseen 2010 mennessä työttömien määrä Israelissa lisääntyy ainakin 300 000 ihmisellä. Yli 1,6 miljoonaa israelilaista elää todellisessa köyhyydessä, jopa nälkärajan alapuolella. 800 000 heistä on lapsia.

Jerusalem on Israelin toiseksi köyhin kaupunki. Ns. uskovien juutalaisten Bnei Brak on maan köyhin kaupunki. Ihmisten hätä on sitä luokkaa, että useimmat suomalaiset eivät osaa edes kuvitella, missä kurjuudessa eletään Suuren Kuninkaan kaupungissa.

Abraham Israel on Hazcn Yeshayan humanitaarisen avustusverkoston perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Järjestö ylläpitää lukuisia ilmaisruokintakeskuksia Israelissa. Abraham Israel kertoi Jerusalem Postin haastattelussa:
" Tilanne on nyt pahin mahdollinen. Vain raskaissa painajaisissa voi uneksia jostakin sellaisesta, mitä nyt koetaan Israelissa. Silti tämä on vasta alkua. Vuoden loppuun mennessä ihmisten hätä kasvaa paljon, paljon pahemmaksi. ."
- Ilmaista ateriaa tarvitsevien israelilaisten määrä on kasvanut vuoden vaihteesta jopa 60 prosenttia. Israelilaiset avustusjärjestöt ilmoittivat pääsiäisenä 2009 niitten yhteisten lahjoitustulojen laskeneen 25- 40 prosenttia.
- " Israelin kansan köyhien osaksi tulee tänä vuonna siityä kaatopaikoille ja viemäriojiin etsimään etsimään jokapäiväistä ravintoa", maalailee Jerusalem Post.
- MITÄ ME VOIMME TEHDÄ?
"Köyhät teillä on aina keskuudessanne." Matteus 26:11
-Israelin humanitaarisen hädän arvioijat nostavat käsiänsä pystyyn antautuen hädälle, jota ilmeisestikään ei enää voida murtaa. Profetoiko Jeesus kansansa tulevaisuutta yllä olevilla sanoillansa? Hyvinkin mahdollista. Mutta profetoi Jeesus muutakin.

- Ei epäilystäkään , etteikö Matteuksen evankeliumin luvussa 25 (jakeet 31- 46 ) löytyvä Jeesuksen puhe liittyisi meidän aikaamme. Jeesus puhuu saapumisestansa maan päälle. Pakanakansat tuomitaan kansojen tuomioistuimella. Tuomioitten perusteena ovat pakanoitten asenteet juutalaisia, Jeesuksen vähäisempiä veljiä, kohtaan. " Minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä....Minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua..."
- Jostakin syystä luemme näitä kielteisiä sanoja kernaammin kuin jo aiemmin lausuttuja myönteisiä sanoja : Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä... Minä olin alaston, ja te vaatetitte minut..." " Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti. "

-VALTAVA TOTUUS; maailman perustamisesta asti
Valtava totuus, sekö, että valtakunta on ollut valmistettuna maailman perustamisesta asti?
.Ei, vaan se, että maailman perustamisesta asti Jumala on edeltä tuntenut ne pakanakristityt, jotka lopun lähestyessä agape- rakkaudella rakastavat juutalaista, kohtelevat häntä armolla ja hyvillä teoilla! Kysy, oletko sinä yksi näistä edeltätunnetuista? Mikä on Jumalan myönteisen vastauksen merkki? Sinussa vaikutettu lannistamaton tahto siunata ja auttaa juutalaista- se on merkki. Et ole sattumalta juutalaisen elämän puolesta. Jumala vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen.

-Tilanne Israelissa on tänä kesänä erilainen kuin yhtenäkään muuna kesänä 61-vuoden aikana. Israel näkee nälkää....palelee....ja pelkää sitä, mikä on tulossa. Uskoisitko, että 33 euron lahjalla juuri sinä voit tuoda muutoksen voimaa juutalaisille, jotka "menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa" (Luuk. 21:26 ). Uskomatonta, mitä kenkälahja merkitsee venäjänjuutalaiselle tytölle. Joku välittää! Tälläista tietä Messias pääsee kulkemaan köyhimpiensä sydämiin. Kiitos jos toimit!
Barukh ha- mahazir Shekhinato le Ziyyon
Autuas se, joka palauttaa Jumalan Läsnäolon Siioniin
-Leo Meller

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti