torstai 14. syyskuuta 2017

Ystävyys


 Viikonlopun tervehdys  rakkaat  blogiystävät! 

 Tekee mieleni sanoa vielä jotain ystävyydestä.  Jokainen meistä tarvitsee hyviä  ystäviä, edes yhden  hyvän ystävän. Ystävyyden odotetaan kestävän koko elämän ajan,  läpi olosuhteiden.  
Ystävyyteen kuuluu jakaminen ja luottaminen. 
Ystävyys ei kestä,  jos sitä ei hoideta.  
Ystävä ei loukkaa, ystävä ei ota esim.  tietokonepeliä  lupaa kysymättä, ei jätä palauttamatta lainaamaansa peliä tai kirjaa,  ei myöskään painosta antamaan rahaa. (tietokonepelistä luin Aamulehdestä.)

 Kiristys  ei kuulu  ystävyyteen " Et oo mun ystävä,  jos et tee sitä tai tätä": Pois sulkeminen ei kuulu ystävyyteen,  kuten: "Kun et viime kerralla tullut mukaan sählyyn,  et pääse nytkään mukaan". Ystävyyteen ei kuulu,  että toiselle tulee paha mieli.  Jos on loukattu toista,  pyydetään anteeksi  ja sovitaan. Ystävä ei juorua,   osaa säilyttää salaisuudet,  ystävä ei petä, ei hylkää, hän ei  nimittele,  eikä  tee mitään pahaa henkisesti tai fyysisesti. Ystävä on uskollinen ja säilyy myötä- ja vastoinkäymisissä.  

 Ystävyyteen kuuluu erilaisuuden sietäminen,  kunnioittaminen ja huonojen puolien hyväksyminen. Yleensä hyväksyminen. Kukaan ei ole täydellinen. 
 Kiitetään Jumalaa ystävyyden ihmeestä,  joka on suurta rakkautta ja lahjaa Häneltä elämämme antajana/antajalta! 
              Lehdet olivat  täynnä artikkeleita ystävyydestä, se sai minut innostuneeksi, huomasin  ajattelevani  samanlailla ystävistä/ystävyydestä:)  Ystävyyden tärkeydestä   ja  sen  merkityksestä ihmisen hyvinvointiin ja  onnellisuuteen.:):) Dementiakin pysyy loitolla. :)
 Siis vaalikaamme ystävyyssuhteitamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti