sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Israel


 Lainaan  Rony Smolae:n tekstiä paikka paikoin. 
LÄHI- ITÄ  Nyky- Israel on lahja maailmalle Tammikuun lopulla muisteltiin holokaustin päättymistä  70-vuotta sitten, jolloin neuvostojoukot vapauttivat Auschwitzin keskitysleirillä vielä elossa olleet vangit.  Maailmalle paljastui tuolloin natsi-Saksan rotupolitiikan karmea kuva: kuusi miljoonaa juutalaista ja suuri  määrä muita arjalaiseen rotuun sopimattomattomiksi katsottuja oli murhattu tai  näännytetty  kuoliaiksi. Eurooppa  oli lähes tyhjentynyt juutalaisista ja  maailman suurin kansanmurha oli  jäävä varoituksena ihmisten muistiin.
   On tärkeä seisoa Israelin rinnalla  tänä vaikeana aikana milloin antisemitismi nostaa päätään. 
Eikä tule tunnustaa sellaista mikä  ei ole  maa,  tarkoitan palestiinaa.  Oikeasti  joskus palestiina oli  maan nimitys, alueen nimitys, ei kansan ryhmän nimi.  Ja kuinka pieni maa on Israel,  ja sekin otettaisiin pois, tehden jatkuvasti  rakettien ampumisia Israeliin. Termi "palestiinalainen"  ei perustu tosiasioihin,  sillä  sennimistä arabiheimoa ei ole  olemassa.  Sitä  käytettiin  vuoteen 1948 asti määrittelemään  sekä  juutalaisia ja  arabeja.  Jerusalemin itäinen osa sisältäen Vanhan  kaupungin,  valloitettiin vuonna  1967 sen jälkeen,  kun  Jordania oli  laittomasti  miehittänyt sen vuonna  1948.  Lähes kolmen tuhannen  vuoden ajan  Jerusalem on ollut  Israelin  pääkaupunki.
    Iranin johtaja Ayatollah  Ali  Khamenei on ilmoittanut  virallisella  Twitter- tilillään,  että  hän aikoo  eliminoida  Israelin.  Pahinta on kuitenkin se,  että samanaikaisesti erityisesti  länsimainen media kertoo  Israelista  vääriä  tietoja.  Valitettavasti tänään niinkuin aiemminkin juutalaisten veri on miljoonille  euroopan muslimeille ja  heidän tukijoilleen täysin arvotonta.  Euroopan valtioista Ruotsi ja Ranska ova  ajautuneet vihaan Israelia ja juutalaisia kohtaan.  Noiden maiden tulevaisuudella  ei voi olla  siunausta,  koska  Jumala ei  menneinäkään aikoina  ole  siunannut valtioita,  jotka  ovat  nostaneet kätensä Israelia  vastaan.


 Luin 18.3.2015. Aamulehdestä kirjoituksia Israelista.  Otsikko on Israelin olemassaolo on turvattava.
Historialliset tosiasiat näyttävät unohtuneen.  Sain Remon sopimuksella (1920) Lähi-Idän maat jaettiin sen jälkeen, kun oli  neuvoteltu sekä juutalaisten että  arabien edustajien kanssa.
   Juutalaisten  historialliseksi oikeudeksi katsottiin  nykyinen  Israel, Länsiranta (Samaria) sekä nykyinen Jordania.  Kansainliitto  vahvisti sopimuksen yksimielisesti 1922.  YK otti  vastatakseen kaikista  Kansainliiton  sitoumuksista. 
   Kuitenkin YK ehdotti  Juutalaisten osuuden pienentämistä entisestään vuonna 1947.  Israel olisi hyväksynyt vielä tämänkin,  mutta arabit julistivat  sodan.
   Vuoden 1956 sodassa arabien tarkoituksena oli  valloittaa koko  Israel.  Jälleen vuonna  1967. arabit aloittivat sodan.  Jom Kippur -sodassa 1973 arabien yhteinen tavoite oli tuhota koko Israel.
   Tähän päivään mennessä arabit (palestiinalaiset)  eivät ole tunnustaneet Israelin olemassaoloa.  Hamas uhoaa jatkuvasti kansanmurhaa ja saa sekä  materiaalista että  poliittista tukea  Iranilta.  Hizbollah tavoittelee  samaa pohjoisesta  käsin.  Kuinka se,  joka tänään julistaa (Israelin) kansan ajamista  mereen,  voisi huomenna toimia luotettavasti yksipuolisen rauhan toteuttajana?
   Mikä  muu  maa maailmassa olisi  valmis  siihen,  että  ulkopuoliset  sanelevat sille  ehdot,  joilla  sen on suostuttava toisen maan vaatimuksiin?
     Arabit  eivät  ole koskaan hyväksyneet  sitä, että Israel on olemassa,  vaan pyrkivät koko  ajan systemaattisesti saamaan kansainvälisen  yhteisön painostamaan  Israelia hyväksymään ratkaisuja,  joiden ainoa  lopullinen tavoite on koko Israelille kuuluvan alueen  haltuunotto ja kansan tuhoaminen. .
Tapio  Parviainen
 Olen vahvasti  sitä  mieltä,  että ei pidä  tunnustaa.  Nimitys palestiinalainen on harhaanjohtava,  mikäli puhutaan historiallisesti palestiinalaisista.  Palestiinalainen kansanryhmä on muodostettu vasta viimeisen sadan vuoden aikana.
   Minulla on vahva näkemys,  että "palestiinalaiset" ovat terroristiryhmä.  Eihän tällaista ryhmää tulisi  tunnustaa.    JOHANNA  PÖLLÄNEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti