tiistai 19. syyskuuta 2017

PAASTO


     Raamatun paasto Jes. 58. Kirjoitan tämän Raamatun kohdan seuraavaan (päivitykseeni?:)  Jos jaksan niin huomenna.
   Jesaja 58 alkaen jakeesta 
6.  Eikö tämä ole paasto,  johon minä  mielistyn: että avaatte vääryyden siteet,  irroitatte ikeen nuorat, ja päästätte  sorretut vapaiksi,  että  särjette kaikki ikeet? 
7. Eikö tämä: että taitat leipäsi isoavalle ja  viet kurjat kulkijat  huoneeseesi, kun näet alastoman, vaatetat  hänet etkä  kätkeydy siltä,  joka  on omaa  lihaasi? 
8.  Silloin sinun valkeutesi puhkeaa  esiin  niinkuin aamurusko,  ja  haavasi  kasvavat  nopeasti  umpeen;  sinun vanhurskautesi käy sinun edelläsi,  ja Jumalan kunnia seuraa  sinun suojanasi. 
9.  Silloin sinä rukoilet,  ja Herra  vastaa, sinä  huudat,  ja hän sanoo:  "Katso,  tässä minä  olen". Jos sinä keskuudestasi poistat  ikeen,  sormella-osoittelun ja  vääryyden puhumisen, 
10.  jos  taritset elannostasi  isoavalle ja  ravitset vaivaisen  sielun,  niin valkeus koittaa  sinulle  pimeydessä,  niinkuin keskipäivä.  
11.  Ja Herra johdattaa sinua alati ja ravitsee  sinun  sielusi  kuivissa  erämaissa; hän vahvistaa  sinun luusi,  ja sinä olet  oleva niinkuin runsaasti kasteltu puutarha,  niinkuin lähde,  josta  vesi ei koskaan puutu. 
12.  Sinun jälkeläisesi rakentavat jälleen  ikivanhat  rauniot,  sinä  kohotat  perusmuurit,  muinaisten polvien  laskemat;  ja sinun nimesi on oleva:  "halkeamain  umpeenmuuraaja" ja  "teitten korjaaja maan asuttamiseksi".
13. Jos sinä pidätät  jalkasi  sapattia rikkomasta,  niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi,  Herran pyhäpäivän  kunnioitettavaksi  ja  kunnioitat  sitä,  niin ettet toimita omia  toimiasi,  et aja omia  asoitasi etkä  puhu  joutavia,  
14. silloin on ilosi oleva Herrassa,  ja  minä  kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse,  ja  minä  annan sinun nauttia  isäsi Jaakobin perintöosaa.  Sillä  Herran suu on puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti