lauantai 23. syyskuuta 2017


Kysely-Oletko?

Piiloutunut roskikseen – Ei ole tullut piilouduttua. 
Oletko koskaan liftannut? Kyllä olen. Tilanne oli sellainen, että myöhästyin bussista Helsingistä---Jyväskylään. Eikä ollut enää rahaa ostaa seuraavaan vuoroon uutta lippua.
Huolehtivainen - olen
Rakastunut ensisilmäyksellä? -. En, mutta ihastunut .....
Pyörtynyt julkisesti--- Ollessani seurakunnan lastenleirillä, lipunnoston aikana. Joskus sairaana tai kovan kivun takia, mutta nämä viimeksi mainitut eivät ole julkisesti sattuneita, vaan aivan kotona. 
Itkenyt elokuvan aikana – Kyllä on tullut itkettyä, jos elokuvassa on jotain murheellista tapahtunut, Jeesus elokuvassa, kun Häntä piestiin, kun Hän sanoi rakastavansa meitä, kun hän kuoli meidän syntiemme sovitukseksi.
Mustasukkainen – Saatan olla joskus, mutta minun ei tarvitse olla.
Omistushaluinen – En tiedä, ehkä jossain asiassa. 
Riippuvainen jostakin - Ainakin kipulääkkeistä.
Katunut tekojasi - Olen katunut, olen tehnyt paljon väärin, olen valinnut väärin.
Joku vienyt sinulta miehen/naisen- Ei ole, sellaista ikävää kokemusta en ole joutunut kestämään.

ONKO?
Pitkät hiukset miehellä okei – Kyllä kai, joo.
Sinua syytetty rikoksesta - Ei ole.
Joku ihastunut sinuun - On
Joku särkenyt sydämesi- Ei
Poikaystäväsi kohdellut
 sinua väkivaltaisesti – EiEthän unohda?


Kuinka monella kylänraitilla ei koskaan ole kuultu puhuttavan pelastuksesta? Kuinka monen kaupungin kaduilla ei ole ikinä ollut yhtään kristillistä kirkkorakennusta tai rukoushuonetta? Kuinka monessa kielessä ei tunneta sanaa Jeesus? Kuinka moni ihminen etsii armoa löytämättä sitä mistään? 
- Yli kuusituhatta kansaa on vielä vielä vailla tietoa pelastuksesta ja iankaikkisesta toivosta. Saavuttamattomissa voi olla muistakin syistä kuin maantieteellisen etäisyyden tai yhteiskunnan sulkeutuneisuuden vuoksi. 
- Kymmenien miljoonien asukkaiden jättiläismetropolit ja niiden rytiköyhät laita- alueet ovat täynnä unohdettuja ihmiskohtaloita. 

Miljoo nat aids- potilaat odotta vat pelkoon ja häpeään hylättyinä edes yhtä ihmistä, joka voisi olla lähimmäinen, rakastaa ja lohduttaa. 
Satojen miljoonien lasten oikeuksia tallotaan mennen tullen siksi, että lapsi on "vain lapsi".
- Sinulla, joka tunnet Pelastajan ja Vapahtajan, on avaimet käsissäsi. Sinä voit rukoilla, lähteä ja lähettää.

-PS. Kun annat lahjaksi Taivaan lahjan- jouluna tai ihan milloin vain- olet mukana muuttamassa maailmaa. 
VIELÄ ON AIKA LÄHTEÄ
Jumala lähetti Poikansa lunastamaan koko maailman, ei vain osaa siitä. Jotta sanoma pelastuksesta voisi saavuttaa kaikki kielet ja kansanryhmät lähellä ja kaukana, tarvitaan vielä paljon työtä. Jumala on edelleen sanojensa takana: Hän kutsuu niin lähtijöitä kuin lähettäjiä. Sinun tuellasi voimme saavuttaa aiemmin evankelioimattomia alueita, kansoja ja ihmisryhmiä. 
Anna lahja, joka kantaa hedelmää!
Voit raivata esteitä evankeliumin tieltä myös esirukouksin

LUPAUS ON VOIMASSA


Kristillisessä perinteessä adventtiaika tarkoittaa joulua edeltävää neljän viikon jaksoa.
Adventti on odotusaikaa. Perimmältään ei kuitenkaan ole kyse vain joulun odotuksesta, vaan Herran paluusta takaisin maan päälle. Tämä odotus ei pysähdy Vexi Salmen sanoittaman kauniin ja herkän laulun sanoihin: "Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus lapsi syntyy uudelleen." 
Seimeltä matka jatkuu Getsemaneen, Golgatalle ja tyhjän haudan suulle. Sieltä jatketaan matkaa Öljymäelle, josta Jeesus nousi Isän oikealle puolelle, taivaaseen. Öljymäellä Jeesuksen seuraajat saivat lupauksen, joka odottaa edelleen täyttymystään: "Tämä Jeesus, joka otettiin luotanne taivaaseen, tulee takaisin samalla tavoin kuin te näitte hänen taivaaseen menevän" (Ap.t.1:11)
- Elämme aikaa, jolloin Jumalan sanan luotettavuus halutaan yhä kiihkeämmin mitätöidä. Myös Raamatun ilmoitus Kristuksen takaisin paluusta saatetaan kyseenalaistaa jopa pastoreiden ja teologien toimesta. Tämäkin on ilmoitettu Kirjoituksissa: "He sanovat "Missä on lupaus hänen tulemuksestaan? Onhan siitä lähtien, kun isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt ennallaan luomakunnan alusta lähtien." (2.Piet. 3:4)
- Silti lupaus on edelleen voimassa! "Hän, joka todistaa tämän, sanoo: "Totisesti minä tulen pian." Aamen, tule Herra Jeesus! Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa." (Ilm. 22:20-21)
Raamattu kansalle

Jeesuksen toisen tulemisen odotuksen aika


Elämme Adventtien aikaa. Kohta on joulu. Sydämessä soivat sanat: "Ja valtamerten ääriltä ja maan, he käyvät juhlaan arvaamattomaan". Pietarin toisen kirjeen kolmannen luvun kohdalla on pakko pysähtyä miettimään, mitä se tosi odottaminen merkitsee uskovan rukouselämässä ja mitä jouduttaminen saa aikaan toimenpiteinä, joilla tuo jouduttaminen olisi mahdollista? Teoillamme emme toki pelastu, vaan yksin armosta, mutta.... odotammeko ja joudutammeko tosissamme tuon päivän tulemista? 
2. Piet. 3:9. Kysytään sitä nyt jokainen itseltämme tänä Adventin ja Joulun odotuksen aikana. 
Hyvien, hengellisten kirjojen, CD:eitten ja DVD- filmien avulla voimme todella valmistaa lähimmäistemme sydämiä vastaanottamaan Jeesus omakohtaisena Vapahtajana. Jumala siunatkoon suusi sanat ja kättesi työt niin, että Hänen rakkautensa saa aina välittyä kauttasi eteenpäin! 
Olkoon tämä Joulusi ja Uusi Vuosi 2010 aivan erityisen siunattu!

Joulu voi olla aikaa, kun osoitamme toisillemme arvostusta. Osoitamme, että välitämme. Emme pidä toisiamme itsestäänselvyyksinä, vaan olemme kiitollisia.


Joulu on Satua ja Unta .

Kuusen tuoksua, valkoista lunta.


Joulu on Tarua ja Totta.

Leikki lasten ja tonttujen.  Joulu on  sanoma Rauhan ja  Rakkauden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti