maanantai 14. kesäkuuta 2010

AUTTAVA KÄSI KÄRSIVILLE


AUTTAVA KÄSI KÄRSIVILLE
Israelissa elää vielä noin 250 000 natsien kuolemanleirit kokenutta ihmistä. Lähes kolmannes heistä on köyhiä, sairaita tai yksineläviä vanhuksia.
Haifassa sijaitsevan Jad EEzer Le-Chaver -järjestön ainutlaatuisen palvelutalon asukkaat ovat holokaustin kokeneita vanhuksia. Joulukuussa Jad Ezer (auttava käsi ystävälle) sai ICEJ:n Saksan osastolta 18 400 euron lahjoituksen ja saattoi hankkia nykyisen lepokodin vieressä sijaitsevan rakennuksen alakerran.
Veljekset Baruch ja Shimon Sabag perustivat Jad Ezerin vuonna 2001. Shimon oli menestyvä liikemies ennen kuin joutui vakavaan auto-onnettomuuteen. Toivuttuaan hän tahtoi veljensä kanssa antaa enemmän Israelin köyhille ja apua tarvitseville.
"Haluan antaa näiden paljon kärsineiden ihmisten viimeisiin vuosiin vähän arvokkuutta ja iloa. Heillä ei ole enää paljon aikaa", Shimon Sabag sanoi vastaanottaessaan lahjan ICEJ:n kansainväliseltä johtajalta Jurgen Buhleriltä.


Tämä on ainoa paikka Israelissa, jossa nämä vanhukset voivat asua ja saada terveydenhoitoa ilmaiseksi. Vapaaehtoiset lääkärit, psykologit ja sosiaalityöntekijät pitävät heistä huolta.
ICEJ:n lahjoituksen ansioita taloon voidaan pian vastaanottaa kolminkertainen määrä asukkaita. Taloon jonottavia on jo 850. Heistä suurin osa on ollut kuolemanleireillä Puolassa ja Saksassa.
Saksasta on tulossa useita ryhmiä vapaaehtoisia rakentajia ja muita ammattimiehiä auttamaan remonteissa. Tavoitteena on saada uudet tilat käyttöön Israelin holokaustin muistopäivään mennessä. Tänä vuonna tuo päivä on huhtikuun puolessa välissä.
- Jad Ezer rahoittaa myös soppakeittiöitä, ruoan kotijakeluita, majoitusta kodittomille, ilmaista oikeusapua, mielenterveyspalveluja, koululaisten iltapäivähoitoa, kotikäyntejä, huopia ja lämmityslaitteita vanhuksille, ilmaista hammashoitoa sekä vuotuisen pääsiäisaterian eli sederin vähäosaisille.
Sana Jerusalemista
Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön jäsenlehti
maalis - huhtikuu 2010

4 kommenttia:

 1. Hei Kirsti-ystäväni!
  Laitoin tänään sinulle postia =0)
  Ei se sen ihmeempi ole mutta toivottavasti tykkäät kuitenkin! Kiitos, kun osallistuit blogiarvontaan.
  Laitoin lähetyksen tulemaan niin, että tulee kotiin asti, niin on varmasti mieluisampaa sinulle.
  Ilmoitathan, kun lähetys saapuu, niin tiedän sen tulleen perille.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa halien ja enkelien kera!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Misty ystävä rakas!

  Sain lähetyksesi, ja tulin niin iloiseksi, kiitos Misty,ihana.

  Ihanaa,
  kun olet olemassa.
  Haleja sinulle!
  Enkeleitä ja tsemppiä työympäristöön!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti jokainen vanhus saisi tarvittavan avun niin Israelissa kuin myyöskin täällä Suomessa.Miten huonosti täälläkin kohdellaan vanhuksia.Käännytetään sairaita yksinäisiä ihmisiä.Hyvä aihe tämä,että tuolla autetaan.
  Olet kiva:))

  VastaaPoista
 4. Niin,voikun se olisi niin, että oltaisiin hyviä vanhuksille.
  Kiitos rakas Katariina kommentistasi!
  Sinä olet ihana ja mukava, ja kaikipuolin arvokas ja tärkeä, Toivon ettei sinu tarvitse kärsiä kivuista!
  Olen onnellinen,kun olet olemassa!

  VastaaPoista