perjantai 4. kesäkuuta 2010

Israel ja sen oikeus Jerusalemiin 1-osa


Onneksi olkoon Israel
- Vuoden 1947 lopulla YK:n yleiskokouksessa hyväksyttiin Palestiinan mandaattialueen jakosuunnitelma. Sen seurauksena ja brittihallinnon päätyttyä 14. toukokuuta 1948 Israelin muinoinen kansa julistautui jälleen itsenäiseksi omalla Luvatulla maallaan YK:n päätöslauselman numero 181 mukaisesti.
-Hieman aiemmin myös Israelia ympäröivät arabimaat olivat saaneet itsenäisyytensä: Libanon vuonna 1926 ja Syyria 1941 Ranskan mandaatin alta sekä Egypti 1922 ja Jordania 1946 Iso-Britannian alaisuudesta. Israelilla on yhtäläiset oikeudet asuttaa Lähi- itää sitä ympäröivien kansojen kanssa.
- Kun Israel äskettäin juhli 62. itsenäisyyspäiväänsä, teki se sen täysin legitiiminä ja laillisesti oikeutettuna valtiona maailman kansojen joukossa. Siitä onnittelumme vielä jälkikäteenkin. Miksi siis vain Israelin olemassaolon oikeus alueella pitäisi kiistää?
- Israelissa asuu nyt noin 7,6 miljoonaa kansalaista. Heistä 75,5 % on juutalaisia, heistä maassa syntyneitä 70%, sekä 20,4 arabeja ja muita 4,1 %. Viime vuonna maahan saapui noin 16 000 uutta maahanmuuttajaa. Mielenkiintoinen tilastotieto on myös se, että melkein 30% Israelilaisesta on on alle 14- vuotiaita.
- Israelin säilyminen ja kukoistaminen modernina itsenäisenä valtiona vaikeiden ja monimutkaisten olosuhteiden keskellä on ihme. Aivan samoin kuin sen itsenäistyminenkin: "Kuka on sellaista kuullut, kuka sen kaltaista nähnyt? Syntyykö maa yhden päivän kivulla, tahi synnytetäänkö kansa yhdellä haavaa? Siionhan tunsi kipuja ja samalla jo synnytti lapsensa" (Jes.66:8). Israelin kansa on omassa kotimaassaan ja me tuemme sen oikeutta asua siellä rauhassa ja turvallisesti sekä sen oikeutta puolustaa omia kansalaisiaan. Jokaisella valtiolla on myös oma pääkaupunkinsa ja suvereeni oikeutensa siihen. Niin myös ISRAELILLA.
ICEJ Suomen osasto

2 kommenttia:

 1. Kiitos tästä Kirsti!
  Kaipasin tätä juuri tänään, jolloin olen joutunut todistelemaan Israelin oikeudesta omaan maahansa. Ihan kuin Jumala olisi vielä vastannut ja rohkaissut minua postauksesi kautta :)
  Siunausta teille kaikille ♥
  (jossakin edellisessä postauksessasi oli erittäin kaunis kuva sinusta, Katasta ja Janista. Varsinkin Kata oli siinä niin superkaunis, että oikein jäin tuijottelemaan kuvaa :D )
  Kiitos, että jaksat käydä blogissani kommentoimassa yhä uudestaan ja uudestaan, vaikka itse olen ollut kovin huono viime aikoina kommentteja jättämään. Mutta käyn lukemassa tekstisi aina, nautin niistä :)

  VastaaPoista
 2. Hei Johanna,sisareni Kristuksessa!

  Mieltäni painoi ja murehdutti,kun Israelia vastaan ollaan enemmän ja enemmän, tahdoin kirjoittaa Israelin asiaa,ajattelin, jospa joku näkisi. Suunnittelin jo eilen,mutta oli monenlaista tekemistä,etten ehtinyt.

  Kyllä Jumala vastasi ja rohkaisi näin sinua, tällä kertaa minua käyttäen, koska Hän tietää kaiken.
  Hänen armonsa on läsnä kaikkialla.

  Käyn mielelläni blogissasi,sieltä löytää tärkeää Jumalasta, ja osaat kirjoittaa niin värikkäästi ja on
  ihanaa kuulla sinusta,ja pikkusesta. Kiitos kuvakehuista!
  Kata on kyllä suloinen ja kaunis.
  Siunausta ja hyvää viikonloppua!
  Ps.103, Ps.125:1-2, Ps.121, Ps.126
  Aloin löytämään hyviä kohtia psalmeista ja laitan ne sinulle ja ne samalla kertovat, kuinka Herra pitää huolen omaisuuskansastansa.

  VastaaPoista