perjantai 18. kesäkuuta 2010

Esittelyvuorossa - Kärrynpyöräkesä, ja Kipinöitä ja kapinoita

Tämä toinen kirja KIPINÖITÄ JA KAPINOITA
on jatkoa kirjaan Kärrynpyöräkesä.
Pinja käy lukion toista luokkaa ja aloittelee itsenäistä elämää: hän on muuttanut kotoa ja asuu koulukaupungissaan Lahdessa. Koulupaineiden lomassa häntä askarruttavat sydämen asiat. Räiskyvä tyttö ei aina ehdi miettiä sanomisiaan, ja poikaystävällä on tekemistä, että pysyy vauhdissa mukana. Mutta läheiseen ihmissuhteeseenhan kuuluu niin kipinöitä kuin kapinoitakin...
Myös kämppäkaverinsa Miljan kanssa Pinja joutuu välillä napit vastakkain, mutta vielä useammin he miettivät yhdessä elämän suuria ja pieniä asioita. Vaikka ystävyksillä on erilainen elämänkatsomus, molemmat osaavat asettua toisen asemaan ja tarvittaessa myös puhua suoria sanoja. Ystävyys ja usko ovatkin Pinjan elämän kantava voima. Hänellä on paljon ystäviä, ja hän on ymmärtänyt , että he ovat lahja - taivaan lahja.
Kirjassa nuorten arki tempaa mukaansa. Se on jännittävää ja yllätyksellistä, se koettelee ja kasvattaa - kuten elämä itse parhaimmillaan.
Taas on aika kirjaesitte lyn!
Päivi Luostari sen esikoiskir jan pirteä kerronta tempaa mukaan niin nuoren kuin varttuneemmankin lukijan. Ketäpä rakkausasiat eivät kiinnostaisi!
KäRRYNPYÖRÄKESÄ
Pinja, 17-vuotias lukiolainen, saapuu tuttuun kesätyöpaikkaan maalle tätinsä lomakylään, joka toimii myös kuntoutuskeskuksena. Sydän haavoittuneena hiljattain yllättäen loppuneesta seurustelusta hän suhtautuu varauksellisesti miespuolisiin tuttavuuksiin. Ennakkopäätöksistään huolimatta Pinja joutuu kesän kuluessa kuitenkin punnitsemaan sisäisiä tuntojaan - myös suhteessa vastakkaiseen sukupuoleen. Onneksi on luotettavia ystäviä, joiden puoleen voi kääntyä tiukan paikan tullen. Kesä kuluu vauhdikkaasti, eikä äkkipikainen nuori nainen välty kasvukivuilta.

4 kommenttia:

 1. KIITOS VAAN KUVA KEHUISTASI ;)
  OIKEIN IHANAA VIIKONLOPPUA SIULLEKIN!

  VastaaPoista
 2. Heippa, on syytäkin kehua♥
  Samat sanat, ihanaa viikonloppua siulle!

  VastaaPoista
 3. Oon lukenut nämä molemmat osat ja olivat tosi hyviä.Oispa enemmänkin tämänkaltaisia kirjoja.
  Niistä on apua ihmissuhteisiinkin ja erinlainen rakkaus tarina,johon uppoutuu mukaan.Ihailen sun blogiasi!Terveyttä ja varjelusta sinulle!!

  Halauksin.Kata:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos rakas,olen kiitollinen,kun olet olemassa!
  Kyllä näitten lukemisesta tulee hyvä mieli,kivaa seurata nuoren naisen kasvua,rakkautta jne.
  Kun itsekin on uneksinut ja kaivannut,nuori nainen käy läpi monia vaiheita,aivan niinkuin tässä kirjassa Pinja.
  Niin ihmissuhteisiinkin on apua.Kaikenkaikkiaan ihanat kirjat!
  Varjelusta rakkaani1

  VastaaPoista