keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

ISRAEL; JERUSALEM; PSALMI 121.

Jerusalemin noustessa jälleen kansainvälisen huomion kohteeksi, on hyvä muistutella mieliin joitakin tosiasioita tuosta kaupungista.
-Jerusalem ei ole koskaan ollut minkään muun valtion kuin juutalaisvaltion pääkaupunki.
-Jerusalem on juutalaisille paljon pyhempi kuin mikään muu paikka, kun taas muslimeille se on vasta kolmanneksi pyhin paikka Mekan ja Medinan jälkeen. Sitä ei mainita Koraanissa kertaakaan, mutta Raamatussa se mainitaan satoja kertoja.
-Jerusalemin asukkaista on selvä enemmistö ollut juutalaisia ainakin vuodesta 1864 (noin 150 vuotta) lähtien. Jos Nablusin ja Hebronin arabiasukkaat haluavat itsemääräämisoikeuden, sama oikeus on oltava Jerusalemin juutalaisasukkaillakin.
-Jordanian armeija valloitti Jerusalemin Vanhankaupungin huhtikuussa 1948 ja otti sen juutalaiset asukkaat vangeiksi. Niinpä kaupunkia ei vuonna 1967 miehitetty vaan VAPAUTETTIIN.
-Kun YK päätti Israelin jakamisesta vuonna 1947, päätöslauselman mukaan Jerusalemin piti olla kansainvälinen alue YK:n alaisuudessa. Juutalaiset hyväksyivät päätöksen, vaikkakin vastentahtoisesti. Arabit hylkäsivät sen ja hyökkäsivät vasta perustettuun Israelin valtioon.
-Israelin ja Jordanian vuonna 1949 allekirjoittama aseleposopimus ei määritellyt osapuolten välistä lopullista rajaa vaan ainoastaan maiden armeijoita vuoden 1948 sodan lopussa erottavan rajan. Arabiosapuolen vaatimuksesta aseleposopimuksessa oli lauseke, jonka mukaan mikään tässä sopimuksessa ei määräisi ennakolta minkään osapuolen oikeuksia vielä ratkaisemattomissa asioissa, kun niistä päästäisiin aikanaan lopulliseen rauhanomaiseen ratkaisuun. Toisin sanoen kuuden päivän sodan syttyessä siihen asti voimassa olleilla aselepolinjoilla ei ollut mitään oikeudellista tai diplomaattista merkitystä.
Jatkuu... Sana Jerusalemista- Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystön jäsenlehti tammi- helmikuu 2010
Psalmi 121
LUOTTAMUS ISRAELIN SUOJELIAAN

Matkalaulu
Minä nostan silmäni vuoria kohti: mistä tulee minulle apu?
2. Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan.
3. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjeliasi ei torku.
4. Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.
5. Herra on sinun varjelijasi, Herra on suojaava varjosi sinun oikealla puolellasi.
6. Ei polta sinua aurinko päivällä, eikä kuu yöllä.
7. Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi.
8. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti