maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kiinan kirkon pioneerin teoksia

Watchman Nee ei tarvitse esittelyä. Ei myöskään hänen pääteoksensa, joka on käännetty useimmille maailman kielille ja jonka osasia on suomenkielisille lukijoille ollut aikaisemmin tarjolla kahdessa niteessä (nimik keillä ELÄ MÄN RIK KAUS

KRIS TUKSESSA ja KRISTITYN NORMAALI ELÄMÄ).
Ensimmäistä kertaa on nyt lukijan käsissä Watchman Neen julistuksen ydinsanoma sellaisena, kuin se on lyhentämättömässä muodossa lähtenyt hänen sydämeltään.
KIINAN KIRKON PIONEERI
Watchman Neen julistuksessa on rohkaisevia, uusia näköaloja, vaikka hän välillä vajosi elämänkolhuissa syvään masennukseen. Kun ystävä petti, köyhyys ahdisti tai sairaus oli viedä hengen, jäljelle jäi vielä perustus, joka kesti, Jumalan armo Jeesuksessa Kristuksessa. Siihen hän keskitti koko elämänsä, sen tähden hän menetti henkensä.
Kiinalainen Watchman Nee (1904- 72) oli kristitty ajattelija, julistaja ja raamatunopettaja. Häntä on

jopa pidetty Kiinan vaienne tun kirkon symbolina. Nee joutui viettä mään melkein kolmasosan elämästään Kiinan työleirillä ja vankiloissa, ja vankeudessa hän kuolikin.
Watchman Neen opetukset ja saarnat elävät yhä hänen kirjoissaan, ja hänen aloittamansa työ kantaa Kiinan seurakunnissa hedelmää vieläkin.
KUTSUTTUNA KUULUMAAN
Tunnettu kiinalainen kristitty Watchman Nee kirjoittaa elämänläheisesti, ja siksi hänen ajatuksensa tuntuvat tuoreilta ja käytännöllisiltä nykylukijankin korvissa. Hänen tekstistään välittyy iloa, nöyryyttä ja innostusta, joka on omiaan rohkaisemaan myös meitä vastaamaan kutsuun kuulua Jumalalle. Nee kertoo kirjassaan, mitä merkitsee kuulua Jumalalle, olla hänen käytettävissään. Kirja perustuu hänen saarnoihinsa ja raamattutunteihinsa.

5 kommenttia:

 1. Hei!
  Pidän Watchman Neen-kirjoista.Meillä on toi kutsuttuna kuulemaan ja rakastan sitä.Todella hyvä sana jokaiselle päivälle siinä.Mukava kirja-esittely.Ihanaa kun sinä olet olemassa!=)

  VastaaPoista
 2. Hei rakkaani Kata!
  Sain Irjalta Kiinan kirkon pioneeri
  kirjan,muistaakseni.
  Täytyypä ottaa se päivän sana kirja esille--Kutsuttuna kuulumaan,uskon,että pidän siitä,kun sinäkin pidät.
  Kiitos Kata,minusta on ihanaa,kun sinä olet olemassa!:)

  VastaaPoista
 3. Moi!Kiinnostavia kirjoja ja uskon et hengellisissä kirjoissa on sanoma mukana ,joka rohkasee tai puhuttelee!Tykkään kirja esittelyistäsi!:)On ilo lukea kaunista blogiasi!:):)Olet ihana ihminen rakas äiti!♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Krista rakas kommentistasi!
  Hengellisissä kirjoissa on sanoma,ja Kutsuttuna kuulumaan kirjassa on joka päivälle sana ja on rohkaiseva
  kirja.
  Kiitos kulta,ompa mukava tehdä näitä,kun tykkäät:)
  Rakas,sinunkin blogisi on kaunis ja voikun sulosesti sanot. Sinä kultatyttöni olet ihana ihminen:)♥
  Hyvää yötä,Jeesus myötä!

  VastaaPoista
 5. Hei! Löysin tämän blogin sattumalta etsiessäni erästä Watchman Neen kirjaa suomeksi. Olen itsekin saanut paljon hengellistä ruokaa Neen kirjojen kautta. Jos englanti (tai ruotsi) ei ole ongelma, niin osoitteesta www.rldbooks.com voi tilata itselleen ilmaisia Neen ja tämän työtoverin kirjoja. Monia niistä ei ole täällä Suomessa julkaistu.

  VastaaPoista