lauantai 27. maaliskuuta 2010

Israel, Jerusalem, jatko-osa

Jatko-osa Jerusalemin noustessa jälleen kansainvälisen ...

5. kesäkuuta 1967 Israelin pääministeri Levi Eshkol lähetti Jordanian kuninkaalle Husseinille viestin, että Israel ei hyökkäisi Jordaniaan, ellei tämä itse aloittaisi vihollisuuksia. Siitä huolimatta Jordania hyökkäsi Israeliin Jerusalemin rajalla. Israel taisteli vastaan ja voitti.

Päätöslauselma 242, joka laadittiin Israelin kesäkuussa 1967 itsepuolustukseksi käymän kuuden päivän sodan jälkimainingeissa, ja jonka turvallisuusneuvosto hyväksyi yksimielisesti 22. marraskuuta 1967, ei mainitse Jerusalemia lainkaan. Päätöslauselman tärkeissä lausekkeissa ei myöskään vaadita Israelin täydellistä vetäytymistä kaikilta valloittamiltaan alueilta sotaa edeltäneille aselepolinjoille vaan vetäytymistä "alueilta" "turvallisille ja
tunnustetuille rajoille". Vuonna 1967 Yhdysvaltain YK- lähettiläänä toiminut Arthur Goldberg kirjoitti myöhemmin: "En ole koskaan kutsunut Jerusalemia miehitetyksi alueeksi...
Päätöslauselma 242 ei viittaa Jerusalemiin millään tavalla, ja Jerusalemin pois jättäminen oli tahallista."
- Oslon sopimus mainitsi viisi asiaa, joista Israelin ja palestiinalaisten kuuluu neuvotella vasta lopullisia sopimuksia solmiessaan, ei sitä ennen.
Yksi näistä asioista oli Jerusalem.
- Ainoa tapa varmistaa uskonnonvapaus kaikille on se, että Jerusalem on Israelin hallinnassa. Uskooko kukaan todella, että juutalaisilla - ja muilla - olisi vapaa pääsy pyhille paikoilleen, jos Jerusalem olisi jonkin muun tahon kuin Israelin hallinnassa?
- Israelin silloinen pääministeri Ehud Barak teki vuonna 2000 Camp Davidissa Arafatille hyvin avokätisen tarjouksen, johon kuului myös yhteistä vallankäyttöä Jerusalemissa. Arafat hylkäsi tarjouksen ja aloitti verisen terroriaallon Israelia vastaan.
-Selkeä enemmistö vastustaa Jerusalemista luopumista. Vaikka yllä olevat syyt eivät vakuuttaisikaan, täytyy olla realisti: israelilaiset puolustavat pääkaupunkiaan hyvin päättäväisesti.
ICJ Suomen osasto
Sana Jerusalemista

Seinävaatteessa on Juudan Leijona, olemme saaneet tämän pojaltamme
lahjaksi, kun hän tuli Israelista kotiin. Hän oli siellä suomalaisten perustamassa Jad Hashmona:ssa

3 kommenttia:

 1. Kiitos blogistasi♥Tulisikohan veljen blogista kauheesti katsojia meiän blogeihimme.
  Kiinnostaisi nähdä mistä hän bloggaa.
  Onko hän kertonut sulle mitään?Seinävaate on kaunis.Minäkin haluisin sellaisen.Siunausta Israelille ja koko maailmalle.Siunausta sinulle.Toivottavasti päiväsi olisi ollut parempi ja ilman kipuja♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi,luulen,että tulisi väkeä. En ole varma,olen joskus nähnyt hänen matkakertomuksia
  sivustonsa.
  Seinävaatteen saimme häneltä,kun hän tuli Israelista.
  Niin siunataan Israelia ja koko maailmaa.
  Katsoimme kaksi heavenia, ja Salla ja toiset olivat käymässä,Severi oli yhtiö kokouksessa tossa lähellä.
  Koskee,varsinkin suuhun.
  Jumala on hyvä, olkoon Hänen rauhansa sydämissänne!♥

  VastaaPoista
 3. Mitä sulle kuuluu nytten?Muistatko mistä aloitimme blohggailun.Sekin oli kivaa aikaa,kuten tietysti myöskin tämäkin=))

  VastaaPoista