maanantai 24. elokuuta 2009

RASVAHAPOT ja VITAMIINIT LISÄÄVÄT VASTUSTUSKYKYÄ

UUSIMMAT TUTKIMUKSET osoittavat, että omega- 3- rasvahappojen sekä rasvaliukoisten vitamiinien nauttiminen lisää vastustuskykyä sekä vähentää hengitystieinfektioita. ....Ravitsemuksella on tärkeä rooli puolustuskyvyn ylläpidossa, ja kaikki tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja tyydyttymättömät rasvahapot pitäisi saada ruoasta. Koska todellisuudessa näin ei kuitenkaan aina ole, voi puolustuskykyä tukea myös ravintolisillä. TUTKIMUKSIEN MUKAAN D- vitamiinin määrä elimistössä vaikuttaa hengitystieinfektioihin sairastumiseen. .........Esimerkiksi syksyllä ja talvella elimistössä on yleensä vähemmän D- vitamiinia kuin kesällä, ja siksi suurin osa ihmisistä sairastuu näinä vuodenai koina. Suomalai sista yli 40 prosenttia kärsiikin talvella D- vitamiinin puutteesta. D- vitamiinin saannista huolehtiminen sen sijaan saattaa lisätä vastustuskykyä ja vähentää ylähengitystieinfektioihin sairastumista.
-- Erityisesti astmaatikoilla ja keuhkoahtaumapotilailla D- vitamiinimäärän kasvattamisesta oli tutkimuksen mukaan selvästi etua.
-- Kanadassa viranomaiset tutkivat D- vitamiinin vaikutusta vakavien influenssasairauksien torjumisessa.
- NORJALAISEN TUTKIMUKSEN mukaan kalanmaksaöljyä ravintolisinä nauttineilla ihmisillä on selvästi parempi vastustuskyky kuin niillä, jotka eivät kalanmaksaöljyä käytä.
-- Kalaöljyn tai kalanmaksaöljyn päivittäisellä nauttimisella on suotuisia vaikutuksia terveyden kannalta, sillä niiden sisältämät omega- 3- rasvahapot tukevat myös valtimoiden, sydämen, verenkierron sekä hengitysteiden hyvinvointia.
---RASKAANA OLEVIEN ja imettävien äitien omega- 3- rasvahappojen tarve kaksinkertaistuu raskauden ja imetyksen aikana, sillä omega- 3- rasvahapot ovat tärkeitä sekä sikiön että vauvan aivojen ja näkökyvyn kehittymisen kannalta.
- Äidin on huolehdittava myös omasta riittävästä omega- 3- rasvahappojen saannistaan.
-- OMEGA- 3- RASVAHAPOT kuuluvat tyydyttymättömiin rasvahappoihin, joista keho on riippuvainen, mutta joita se ei itse pysty valmistamaan. Siksi omega- 3- rasvahappoja kutsutaan välttämättömiksi rasvahapoiksi.
Nokian Uutiset 24.8.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti