keskiviikko 26. elokuuta 2009

KÖYHYYDEN POISTAMISEEN EI PANOSTETA

KRIISI. "Nyt nälkää näkee maailmassa päivittäin jo lähes joka kuudes eli miljardi ihmistä - aivan, päivittäin. Äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi on vuodesta 2000 alkaen pyydetty 50 miljardia dollaria vuodessa, mutta tähän ei ole ollut varaa - niin meille on sanottu." ------"Nyt kuitenkin finanssikriisin vuoksi on Yhdysvalloissa löydetty jo 1800 miljardia dollaria ja Euroopassakin 1500 miljardia. Pelkästään pienen Suomen päättämä pankkituki, joka on muuten enemmän kuin sotakor vaukset aikoinaan, on sama kuin mitä maailman laajuisesti köyhyyden poistami seen tarvittaisiin
Pankkien pelastaminen on tärkeä asia, mutta miksi ihmishenki ei ole?"
-- Näin kirjoitti Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen Tekoja- julkaisussa 4/2008. Siis ennen talouslamaa olisi maailmalla kyllä ollut varaa antaa tuo 50 miljardia, mutta ei ole tahdottu.
- Muuten, 0,7 %:n kehitysapu on rikkaalta Suomelta surkean vähän, 10 % olisi oikeampi luku.
-- Rahaa on maailmalla runsaasti. Se ei vain osu oikeisiin kohteisiin. Suomessakin se valuu upporikkaitten johtajien paksuihin rahapusseihin samalla, kun moni kansaneläkeläinen kituu eläkkeen pienuuden toimeentulon rajamailla ja seurakuntien ruuan jakelussa riittää jonoa.
- Johtoportaan ahneus ja piittaamattomuus on pöyristyttävää, käsittämätöntä. Fortumin palkkiojärjestelmääkään ei muka voi muuttaa! Pötyä!
- Ei kai kukaan yksityinen hoida talouttaan niin kehnosti kuin Suomen valtio. Velkaa on silmät, korvat täynnä ja uutta vain otetaan. Eletään kädestä suuhun jatkuvassa rahapulassa.
- Miksi ei hyvinä päivinä kerätty vararahastoa yksityisen säästöjen tapaan pahan päivän varalle? Nyt se paha päivä on tullut.
Juhani Tolonen .......Aamulehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti