lauantai 15. elokuuta 2009

IHONHOIDON PERUSTEET KUNTOON

Iho-ongelmat liittyvät usein RASVOITTUMISEEN, EPÄPUHTAUKSIIN tai PINTAKUIVUUTEEN. Oma ihotyyppi on hyvä tuntea sopivien ihonhoitotuotteiden löytämiseksi. Ihotyyppejä ovat normaali, kuiva, rasvainen ja sekaiho. -----Ihotyypistä riippumatta ihonhoiden kulmakiviä ovat säännöllinen puhdistus ja kosteutus sekä terveet elämäntavat. Murrosiässa yleistyvän aknen sekä atooppisen ihon hoitoon tarvitaan usein lääkärinapua, mutta lieviin oireisiin ehkä riittää avuksi säännöllinen ja huolellinen itsehoito. Myöhemmällä iälläkin saattaa hormonaallisista tekijöistä.. johtuen ..puhjeta ..akne tai ..ilmetä ..iho- ongelmia. Niihin pätee
samat ohjeet kuin murrosikäi sillekin.
1. PUHDISTA
Urheilun jälkeen ja illalla kasvot puhdistetaan liasta ja meikeistä omalle iholle sopivilla puhdistusaineilla ja kasvovedellä. Kuivalle ja normaalille iholle sopii puhdistusmaito tai- emulsio ja rasvaiselle iholle puhdistusgeeli.
- Silmämeikki poistetaan herkälle silmänympärysiholle sopivalla silmämeikipoistoaineella.
Rasvaiseen ihoon kertyy herkästi epäpuhtauksia, joten sen hoidossa säännöllinen ihonpuhdistus on erityisen tärkeää.
-----Jos iholla sen sijaan on vain muutama finni tai mustapää, ei kannata käyttää liian vahvoja, epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja puhdistusaineita tai alkoholipitoista kasvovettä, sillä ne saattavat kuivattaa liikaa ihon pintaa. Kuorintavoide kerran viikossa tai muutaman kerran kuukaudessa poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja kirkastaa ihon väriä.
2. KOSTEUTA
Iholle levitetään puhdistuksen jälkeen aamuin illoin omalle iholle sopiva voide.
Rasvoittuvalle ja sekaiholle riittää kosteutukseksi kevyt tai geelimäinen voide.
Pintakuiva ei ole sama asia kuin kuiva iho. Pintakuiva sekaiho saattaa hilseillä kuivuuttaan, mutta rasvoittua samalla kasvojen t- alueelta: otsasta, nenästä, ja leuasta.
Pintakuivalle iholle riittää kosteusvoide, talvella täyteläisempi kuin kesällä, kun taas
kuiva iho tarvitsee ravitsevaa ja rasvaista voidetta. Myös kosteuttava tai ravitseva naamio kerran viikossa tai tarvittaessa käytettynä
hoitaa ihoa.
3. LEPÄÄ ja LIIKU
Huonosti nukutut yöt, huonot ravitsemustottumukset ja tressi näkyvät ihossa. Myös tupakointi vanhentaa ihoa
ennenaikaisesti.
- Riittävät yöunet, liikunta ja riittävä veden juonti puolestaan auttavat ylläpitämään ihon hyvinvointia.
-Yhteishyvä 8. 09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti