maanantai 10. toukokuuta 2010

Oranssit lippaat täyttyvät VAMMAISTEN lasten hyväksi

Vapun jälkeen maanantaina marke teissa on voinut törmätä oransseihin liiveihin pukeutuneisiin ihmisiin, jotka pitelevät käsissään oransseja lippaita.
- Vapaaehtoiset keräävät varoja kehitysmaiden vammaisten lasten hyväksi.
- Lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin Eväät elämään -keräys järjestetään yhdessä helluntaiseurakuntien kanssa Pirkanmaalla ja Päijät- Hämeessä 3-9, toukokuuta.
- Keräyksen tuotolla Tansanian ja Vietnamin vammaiset lapset ja nuoret saavat apuvälineitä ja kuntoitusta sekä mahdollisuuden käydä koulua ja ammattikoulutusta. Tärkeä osa työtä on vaikuttaa asenteisiin ja hälventää vammaisuuteen liittyviä ennakkoluuloja.
- Suurin osa maailman arviolta 650 miljoonasta vammaisesta henkilöstä asuu kehitysmaissa. Maiden köyhyys saa aikaan ikävän noidankehän: se aiheuttaa vammaisuutta ja vammaisuus puolestaan syventää köyhyyttä entisestään.
- Esimerkiksi aliravitsemus, heikko terveydenhoito ja päihteisiin liittyvä tiedon puute lisäävät vammaitumisen riskiä.
- Vammaisuuteen liittyy usein myös häpeää ja vaikenemista, ja sitä pidetään jopa kirouksena. Siksi vammaisia lapsia uhkaavat heitteillejättö ja hyväksikäyttö.
- Heidät saatetaan piilottaa seinien sisäpuolelle, eivätkä he saa mahdollisuutta kuntoutukseen saati koulunkäyntiin.

6 kommenttia:

 1. OIKEIN IHANAA ALKAVAA VIIKKOA ;)
  olimme kylpylässä äitienpäivänä ja kivaa oli ;)

  VastaaPoista
 2. Hei rakas!

  Ihanaa,että vielä löytyy ihmisiä,jotka keräävät tähän rahaa.Tuntuu surulliselta ajatella mitä kaikkea jotkut ihmiset joutuvat kokomaan elämässänsä.Hyvä,että otit tämän asian esille.

  Kaunista uutta viikkoa!♥

  VastaaPoista
 3. Dear Kirsti,

  The Children must be loved carefully from the womb. Any help is welcomed and blessed. My respects to you for post as relevant aid and help.

  Peace of Lord upon you,
  Kisses

  VastaaPoista
 4. Hei Kahvikissa, teillä oli mukava kylpyläreissu perheen kanssa. Kylpylässä kaikki nauttivat,ulkoaltaissa on hauska polskutella.
  Iloista alkavaa viikkoa!♥

  VastaaPoista
 5. Rakas Katariina, aika tärkeä keräyskohde- vammaiset lapset ja nuoret. Niissä maissa vammaiset kokevat elämässään monenlaista väärinkohtelua,heitä hyljeksitään ja heillä ei ole mitään rahallista tukea yhteiskunnan taholta.Monet jäävät osattomaksi kuntoutuksen ja koulutuksen taholta.
  Mekin saatiin antaa keräykseen vähän,tuttu kiva mies meidän srk:sta
  oli lippaan kanssa marketissa.Hän kertoi,kuinka Fida tukee Tansaniassa vammaisia.Kuinka joku heistä on päässyt maansa parlamenttiin puhumaan vammaisten puolesta.
  Siunausta iltaanne rakas kulta!♥
  t.äiti

  VastaaPoista
 6. Hello Adele!
  Every child is valuable, which will nurtude and love.
  Children are the Lord`s gift.

  God bless you!

  VastaaPoista