torstai 13. toukokuuta 2010

ISÄN SYLITapani Sopanen on tarttunut romaa nissaan kipeisiin aiheisiin. Pia saa kuulla olevansa hiv-positiivinen. 28-vuotiaalla naisella on takanaan varsin vähän sellaisia suhteita, joista virus voisi olla peräisin. Sen sijaan hänen elämäänsä varjostaa synkkä salaisuus: hän on joutunut lapsuudessaan ja varhaisnuoruudessaan insestin uhriksi.

Hänen isänsä on urallaan menestyvä ja kunnollinen mies, joka on aina ollut hyvin kiintynyt tyttäreensä. Isän hellyys tytärtä kohtaan joutui jo varhain väärille raiteille. - Kukaan muu kuin Pia ja hänen isänsä ei ole tiennyt insestistä, ennen kuin se alkaa hiv- infektion myötä paljastua. Isä nimittäin joutuu vakuutusta varten tehtävään perusteelliseen lääkärintarkastukseen, jossa hänen hiv- positiivisyytensä paljastuu.
- Trakedia ei vaadi muita aineksia.
Tilanteen synkkyys onkin isälle liikaa - hän pakenee, tekee oman, lopullisen ratkaisunsa.

- Jäljelle jää Pia. Onko hänen elämästään jäljellä mitään?
Onko tulevaisuudella hänelle mitään tarjottavaa?


Tapani Sopanen on tarttunut kipeisiin aiheisiin. Insesti on niin vastenmielinen asia, että mieluimmin siltä sulkisi silmänsä. Se ei liene kuinkaan oikea suhtautumistapa. Vaikeimmin sulatettavaa on ehkä se, etteivät lastaan seksuaalisesti hyväkseen käyttävät vanhemmat yleensä ole renttuja tai sairaita vaan aivan kunnollisia ihmisiä, jotka rakastavat lapsiaan, mutta joiden rakkaus on saanut kieroutuneita muotoja.
- Tapani Sopanen on tutustunut aiheesta saatavaan asiatietoon ja pyrkinyt esittämään insestin romaanissaan sellaisena kuin se useimmiten meidän maassamme esiintyy - puuttumatta kuitenkaan rumiin yksityiskohtiin.
4 kommenttia:

 1. Hei rakas!Tämä oli kauhistuttava tapaus ja oliko se viä tottakin?Näistä asioista ei juurikaan puhuta.Ne ovat niin vaikeita.
  En voi käsittää miten kukaan voi tehdä lapselle pahaa.Kirja oli silti hyvä luettava.

  ♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi rakas Kata!

  Niin, ei uskoisi,että tälläista tehdään, mutta on sitä suomessakin.
  Tässä kirjassa Pia oli saanut hiv-tartunnan isältä.

  Nämä asiat ovat vaikeita,niistä ei paljon puhuta,tosin on alettu jonkin verran. Jotkut vanhemmat naiset ovat siksi uskaltaneet kertoa,kuinka lapsuudessa oli käytetty hyväksi,kun nyt niistä puhutaan (eivät olleet päässy sen asian yli),

  Kannattaa lukea!
  Hyvää illanjatkoa!♥

  VastaaPoista
 3. Moikka Kirsti!

  Tämä se onkin sarjassamme asia, joka ei tahdo asettua mieleeni. Joskus yritän ymmärtää näitä vanhempia, mutta se on todella vaikeata. Olen ylen kiitollinen jokaisesta ihmisestä, joka yrittää auttaa näitä ihmisiä ja kestää seisoa rinnalla. Itse olen "joutunut" ihan hiljattain rukoilemaan tällaisen tapauksen puolesta, sekä vanhemman että lapsen (4-v) ja se on ollut kyllä aika raskasta. On vaikeaa kohdata tällaisia asioita.
  Mutta Jumala armahtaa ja rakastaa jokaista syntistä ja tahtoo pelastaa. Ei meillä ole siihen kieltämistä.
  Siunattua yötä sinulle Kirsti ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Johanna!

  Tämä asia on hyvin vaikea,ei ole koskaan "käynyt kohti",tarkoitan etten ole joutunut kohtaamaan läheltä.
  Jos lapsi ei saa käsitellä asiaa,hän vaurioituu syvästi.

  Jos aikuinen on synninhädässä tekemisestänsä,niin kyllä meidän tulee rukoilla ja seisoa rinnalla

  Niinkuin sinä Johanna olet tehnyt, ja ymmärrän, että se on ollut raskasta.
  Taitaa olla vaikeinta uskovan ihmisen elämässä nämä asiat,
  missä vahingoitetaan viatonta lasta.
  Jeesus on kuollut jokaisen puolesta ja kutsuu pelastukseen, oli sitten tunnolla mitä tahansa.
  Samoin sinulle Johanna hyvää yötä,Jeesus myötä!♥

  VastaaPoista