keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Julie 1, ja Julie 2


Bestseller - romaani Cristyn kirjoittaja Catherine Marshall jatkaa Juliessa sukunsa tarinaa. Kun Christy nousi
Marshallin äidin elämäntarinan pohjalta, perustuu Julie Marshallin omaan elämään.
- Julie on tarina Julie Wallacesta, joka muuttaa 18- vuotiaana perheensä kanssa pennsylvanialaiseen kaivoskaupunkiin. Uudessa kaupungissa Julien isä Kenneth Timothy Wallace, entinen pastori, laittaa likoon koko perheensä elämän päästäkseen eteenpäin omissa suunnitelmissaan. Hän ryhtyy paikallisen lehden päätoimittajaksi. Kenneth riskeeraa perheensä henkisen ja taloudellisen hyvinvoinnin.
- Myös Julie alkaa taistella saavuttaakseen unelmansa. Hän pääsee toimittajaksi isänsä lehteen. Pian Julie löytää itsensä kahden tulen välistä. Kaupungissa on jatkuva jännitystila epätoivoisen raskaasti kuormitettujen terästyöläisten ja kaivosten omistajien välillä, ja Julien pitäisi päättää, minkä kannan hän asioihin ottaa.
- Samalla Julie joutuu kahden nuoren miehen vaikutuspiiriin. Kummalle hän tahtoo antaa itsensä ja sydämensä?

Romaani keskittyy kuvaamaan vuosien 1934 - 1935 lamakautta Amerikoissa. Juliessa tulee esille paitsi ihmissuhteet myös laajempi yhteiskunnallinen kehys. Mashall pohtii ihmisen valintoja vaikeissa yhteisöllisissä ja henkilökohtaisissa tilanteissa sekä sitä, miten kristillinen seurakunta suhtautuu vaikkapa sosiaaliseen auttamistyöhön ja eri yhteiskuntaluokkien välisiin raja-aitoihin. Julien äärellä viihtyy niin nais- kuin mieslukijakin.


2 kommenttia:

 1. Tykkään näistä kirjoista.Ne olivat tosi hyviä.
  Mukavaa illan jatkoa!<3

  VastaaPoista
 2. Hei Katariina, minäkin tykkään.
  Nämä on Kristan kirjoja.Minulla on toinen, eli yksi Cristy kirja,Krista on ostanut kirpparilta sen.
  Ihanaa,kun sain sinulta kommentteja,kiitos
  Katariina rakas!:)♥

  VastaaPoista