lauantai 22. toukokuuta 2010

Kirjaesittelyn vuoro

Catherine Cookson:n kirjoittama kirja Puhdas kuin lilja on vaikuttava tarina naisesta, joka selviytyy voittajana uskomattomista koettelemuksista. Se on myös hieno sukutarina köyhästä pohjoisenglantilaisesta perheestä mullistusten maailmassa. Teos maalaa lukijan eteen todellisuuden, joka lumoaa värikkyydellään ja voimallaan.
Puhdas kuin lilja nivoutuu "kut
kuttavalla" tavalla Cooksonin omaan elämäntari naan. Lannistumattoman Maryn esikuva on tietysti kirjailija itse.
Jimmy - veljestä leivotaan poikakoulun opettaja niinkuin Tom Cooksonista sodan melskeissä. Romaania ryydittävät hilpeät runot ja laulut ovat nekin muistumia kirjailijan valoisasta ja poikamaisesta aviomiehestä, joka johdatti vaimonsa kirjojen maailmaan.
Tarvittiin aviomiehen vankkumaton tuki ja rakkaus ennen kuin Catherine Cookson, köyhän alkoholistiäidin hyljeksitty tytär, uskalsi kokeilla siipiään.
...
Mary Walton on iloinen teinityttö, joka ei anna laman lannistaa elämänuskoaan. Rakkautta riittää työttömäksi jääneelle isällekkin, vaikka äiti kuinka nalkuttaa. Rakkautta riittää myös Jimmy - veljelle, joka on äidin silmäterä ja perheen kruunaamaton kuningas. Äiti nimittäin uskoo, että vain Jimmy voi pelastaa perheen köyhyysloukusta.
Mutta eräänä päivänä kohtalo puuttuu peliin. Se muuttaa Maryn elämän yhdellä iskulla, pirstoo perheen ja vaikuttaa kauas tulevaisuuteen, jopa sukupolvien päähän.
Sota viimeistelee hajaannuksen niin sokeasti ja epäoikeudenmukaisesti kuin sota vaan voi.

2 kommenttia:

 1. Kuullostaa kiinnostavalta luettavalta♥

  VastaaPoista
 2. On se kiinnostava kirja,tapahtumat on hienosti kuvattu.
  Kiitos Katariina kommentistasi,
  olen iloinen sinusta.
  Onneksi se punkki otettiin pois.
  Hyvää yötä!♥

  VastaaPoista