maanantai 16. marraskuuta 2009

JUHLINTA ALKAA MARRASKUUSSA

Talven juhlakausi alkoi 8. marraskuuta, kun isät heräsivät onnittelulauluun ja saivat sänkyynsä aamiaistarjottimen.
Tämän blogikirjoituksen piti onnistua jo aiemmin, mutta en ole saanut tehtyä,kiireitteni (?) vuoksi. Tosiasiassa teinkin tämän,mutta kävi niin ikävästi, että kirjoitukseni ja kuvakin lähti pois edelliseltä sivulta. Siksi tässä myöhästyneet ohjeet isänpäiväksi.

Yllätä isä kahvin sijaan kanelikaakaolla. Lämmitä maito ja sekoita joukkoon pari lusikallista kaakaojauhetta, lisää mausteeksi ripaus kanelia ja sekoita. Kruunaa kaakao isolla nokareella kermavaahtoa ja sirottele koristeeksi kanelia ja nomparelleja.

Itse tehty kortti on paras isänpäivälahja niin omalle isälle kuin isoisällekin. Helppo kortti syntyy isompien avustuksella: Ota pala kartonkia ja taita se keskeltä nelisivuiseksi kortiksi. Leikkaa kannen keskikohtaan lyhyt viilto ja taita reunat sivuun takin kauluksen tapaan.
Liimaa kauluksen alapuolelle rivi erilaisia nappeja. Väritä takki iloisen väriseksi. Piirrä kortin sisäpuolelle värikäs solmio, joka kurkistaa kannesta. Solmion voi liimata myös kankaasta.♥

Pikkuvä ki kihisee jännityk sestä, kun joulun aika lähestyy.
Isänpäi vä virittää korttien tekoon, lahjaideoihin ja leipomiseen.

Seuraavaksi tositarina, aihe löytyi erään lehden lastensivuilta


TYTTÖ NIMELTÄ TOPIAS
Minut ristittiin Topiakseksi. Se oli isäntäperheeni mielestä loistokas nimi harmaaraidalliselle arvokkaalle kissaherralle. Sellainen minustakin -- maaseudulta kaupungin humuun haetusta pikkupennusta- piti tulla .
- Vähän ennen yksivuotissynttäreitä ilmeni, ettei näin kävisi. Minulle ,Topiakselle, tuli kiima- aika!
- Kollinkaipuinen mouruamiseni oli suuri yllätys, mutta ei onneksi ylitsepääsemätön kynnyskysymys. Minut leikattiin ja sain jatkaa eloani Topiaksena, vaikkei se kovin naisellinen nimi olekaan.
- Tiedän, etten ole lajissani ainoa. Naapurin Jaakko- kissasta tuli sulavasti Saimi- Jaakko, kun se synnytti viisi pentua navetan ylisille.

4 kommenttia:

 1. mistä löysit näin hienon kuvan?sopisi hyvin munkin tarinaan!Juuri oikean väriset hiuksetkin kaikilla,ainakin melkein!

  VastaaPoista
 2. Kulta voit ottaa sieltä kuvia,ne ovat
  niissä kansioissani. Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 3. Hauska tarina sekä kivat ohjeet isänpäiväksi.
  kauniita kuvia ja kiinnostavia kirjoituksia sun tämä blogisi on täynnä.Tykkään tästä:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos rakas Kata, oli mukava nähdä
  kommenttisi.Ihana Kata tyttöni,rakastan sinua.
  Minusta oli kiva tehdä tätäkin kijoitusta.

  VastaaPoista