tiistai 1. syyskuuta 2009

MEIKIN POISTAMINEN, KASVOVESI

KASVOVESI on monen mielestä turha aine, koska luullaan että se on vain jonkinlaista huuhteluainetta. Toki yksi sen tehtävistä on poistaa kasvoilta vihonviimeiset meikinrippeet, mutta sitä käytetään ennen kaikkea tasapainot tamaan ihon pH- arvoa eli happamuusastetta. -Ihon pinnan tulee olla hapan, muuten se menettää vastustuskykyään ja päästää kosteutta haihtumaan. Puhdistusemulsiot ja- geelit muuttavat pH- arvoa emäksiseen suuntaan. Kasvovedellä tämä ihon omaa, luonnollista happovaippaa turmeleva vaikutus estetään.
- Kun ihon pH- arvo on kunnossa, se ottaa vastaan myös ne hoitovoiteet, joita ihonpuhdistuksen jälkeen kasvoillesi levität.
-- TEE NÄIN:
1. Kostuta vanutuppo vedellä ja purista se lähes kuivaksi.
2. Kaada kasvovettä kosteaan tuppoon, näin kasvovettä ei kulu hukkaan.
3. Pyyhi kasvot huolellisesti kasvoveteen kostutetulla vanulla.
-- Jos iho on hyvin kuiva, olisi viisasta harkita puhdistusöljyä tai puhdistusvoidetta, joka poistetaan kasvopaperilla. Vesijohtovesi kuivattaa ihoa. Sen sijaan kuivaihoisen pitää juoda runsaasti.
- HOITOA, SÄÄNNÖLLISESTI!
Pelkkä puhdistus ei meidän ilmastossamme riitä ihonhoidoksi. Tarvitaan voiteita, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteutta soluissaan. Kuivalla, hilseilevällä iholla meikki ei voi onnistua, mutta mikä pahinta, kuivahtaneen ihon suojamekanismit ovat heikentyneet. Lisäksi iho näyttää elottomalta ja vanhalta.
- Olipa ihosi millainen tahansa, ota tavaksesi voidella se puhdistuksen jälkeen sinulle sopivalla kosteus- tai hoitovoiteella. Asiantuntija auttaa valinnoissa. Kosmetologit ovat tietysti asiantutijoiden ykkösiä, mutta myös selektiivisen kosmetiikan myymälöissä ja tavaratalo- osastoilla on hyvin koulutettua henkilökuntaa.
- Muista kuitenkin, että sekä kosmetologit että kosmetiikkamyyjät suosittelevat niiden sarjojen tuotteita, joiden parissa he työskentelevät. Niiden hintataso on aika korkea. Jos suosit edullisia kauneudehoitotuotteita, käy esittelyissä, joita lähes kaikki sarjat tarjoavat kiitettävän usein sekä tavarataloissa että marketeissa. Esittelyjä pitävillä konsulenteilla on usein kosmetologin koulutus ja heidän neuvonsa ovat ilmaisia.
- Kun jaksat hoitaa ihoasi säännöllisesti joka ikinen päivä, saat palkinnoksi hyväkuntoisen ihon, jota kelpaa meikillä korostaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti