torstai 24. syyskuuta 2009

KADONNEIDEN heimojen etsijä Suomessa


Kaukaisia juutalaisia ja kadonneita Israelin heimoja etsivän ja kotiuttavan juutalaisjärjestön Shavei Israelin johtaja Michael Freund vieraili Suomessa kesäkuussa. Kiertueellaan
hän luennoi järjestönsä näystä ja työstä.
Freund otti siipiensä suojaan ensim mäisen Kiinan Kaifon gin juutalaista Israeliin vuonna 2000. Sen jälkeen hän on auttanut seitsemää nuorta Kaifongin juutalaista Israeliin. Neljä heistä on jo saanut Israelin kansalaisuuden, kolmen viimeksi tulleen opinnot ja kotouttaminen on vielä kesken. Kiertueellaan hän pyysi kristittyjä ystäviä rukoilemaan, että seuraava kuuden nuoren ryhmä saisi viisumit Israeliin. 16.6. hän lähetti meille Jerusalemista iloisen ja kiitollisen viestin: viisumit järjestyivät, ja nuoret tulevat syksyllä esi- isiensä maahan.

Shavei Israel on auttanut myös 1 500 Manassen heimon jälkeläistä Koillis- Intiasta Israeliin, 7 000 on vielä jäljellä odottamassa kotiin pääsyä. Meillä suomalaisilla on ollut ja on edelleen ilo auttaa omalta pieneltä osaltamme tässä valtaisassa Raamatun profetioiden lupaamassa exoduksessa.
Michael Freund osoittautui sydämelliseksi ja asialliseksi puhujaksi, hän valloitti suomalaisyleisönsä kaikkialla. Näyttää siltä, että myös suomalaiset valloittivat hänen sydämensä, mistä kiitos kaikille Teille, jotka kansoititte kokoushuoneet täyteen, teitte kiinnostuneita kysymyksiä, tulitte tervehtimään ja kertomaan Israelin- matkoistanne ja Israel rakkaudestanne, usein jopa heprean kielellä. Näin ihan käytännössä toteutitte Jesaja 40. kehotusta: "Lohduttakaa, lohduttakaa Minun kansaani, sanoo teidän Jumalanne."

Uskon, että Freund tarkoitti täyttä totta sanoessaan, että tälläinen rakkaus koskettaa ja rohkaisee, erityisesti sen vuoksi, että maailmalla usein kuulee vääristeltyjä uutisia ja vihamielisiä kannanottoja Israelista. Vieraamme oli läsnä myös Exodus- yhdyshenkilöiden kokouksessa Heinolassa, jossa hän oman luento - osuutensa lisäksi seurasi päivän keskusteluja. Kun viimeisessä tilaisuudessa ojensimme hänelle muistoksi Suomea esittelevän kuvateoksen, hän sanoi: "Katselen mielelläni näitä kuvia, mutta sydämeeni on ikiajoiksi piirtynyt kuva suomalaisista kristityistä, jotka seisaalleen nousten siunasivat Israelia Aaronin siunauksella."

Yllätykseksemme Michael Freund kirjoitti kolumnissaan laajalevikkisessä Jerusalem Post - lehdessä 1.7.2009 matkakokemuksistaan Suomesta ja suomalaisista otsikolla: "Paikka jossa Israelia rakastetaan". Julkaisemme sen suomennoksen iloksi kaikille Teille, jotka olette olleet mukana siunaamassa ja tukemassa tätä työtä.


Ulla Järvilehto

5 kommenttia:

 1. Kiinnosta aihe sulla täällä ja voi kuinka kaunis kuvakin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos rakas Kata! Aihe on kiinnostava,todellakin.

  VastaaPoista
 3. Lohduttakaa minun kansaani,Jumala on kehoittanut meitä siihen.Niinkuin kirjoitat.Jumala antaa meille siunauksensa,kun muistamme siunata israelia.Sitä ei itse kovin usein muista.
  Se on kurjaa,kun uutiset näyttävät kielteisemmän kuvan israelista.Ja monet ajattelevat täällä varmaan aika pahasti tästä kansasta.Venäjäkin muka enemmän auttamassa arabimaita.Niissä aseitten hankinnassa.

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä aika erikoista,miten juutalaisia löytyykin niin monista erimaista.

  VastaaPoista
 5. Niin tiedotusväineet antavat kielteisen kuvan Israelista,ja valitettavasti sitä uskotaan.Olen pahoillani,kun olen liian arka,en uskalla missään sanoa mitään. Meillä on joskus ollut tilanne,jossa olis voinut sanoa oikean kuvan Israelista,mutta ei tullut, kuin jotain takeltelua,ja taisi mennä yritys pieleen. Juutalaisia taitaa olla maapallon joka kolkalla.

  VastaaPoista