tiistai 8. syyskuuta 2009

APRIKOOSI KRUUNAA OMENAPIIRAKAN

RANSKALAISET HALLITSEVAT ERILAISTEN PIIRAKOIDEN TEON. Omenatorttujen klassikko on käännetty Tarte Tatin, mutta herkullinen on myös avonainen omenapiirakka. Pohja on ohut, mutta omenia siivutetaan päälle runsaasti. Kun sivelee omenaviipaleet vielä aprikoosimarmelaadin ja veden seoksella, tulee hedelmistä vieläkin maistuvampia. OMENAPIIRAKKA annoksesta tulee kaksi piirakkaa. POHJA: 125 g pehmeää voita, 1 dl hienoa sokeria, 1 kananmuna, 3 ½ dl vehnäjauhoja, (ripaus suolaa) PÄÄLLE: 4- 5 isoa omenaa, 1 dl aprikoosimarmelaadia
noin ½ dl vettä
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdok si. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot. Jos käytät suolatonta voita, lisää ripaus suolaa.
- Sekoita taikina taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Halkaise hedelmät ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Kauli taikinasta vehnäjauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjan ja reunojen kokoinen levy. Vuoraa vuoka taikinalla ja leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois. Pistele pohjaan haarukalla muutama pisto ja paista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja levitä päälle omenaviipaleet. Sivele viipaleille vedellä notkistettua aprikoosimarmelaadia. Jatka paistamista noin 20 minuuttia.
- Aamulehti ---- Marjatta Honkasalo

2 kommenttia:

  1. namskis,omenapiirakka on hyvää!pitäis joskus tehä!Kivoja reseptejä sulla täälä Kirsti!

    VastaaPoista
  2. Tämä on hyvää,en tosin ole vielä kokeillut. Kiitti kun kommentoit.

    VastaaPoista